OTKRIO RAZLOG

Princ Harry pokušao se opravdati pa se još više ukopao: 'Putujem privatnim avionom kako bih zaštitio svoju obitelj'

03.09.2019 u 15:16

Bionic
Reading

Nakon što su princ Harry, njegova supruga Meghan Markle i maleni Archie čak četiri puta u 11 dana letjeli privatnim zrakoplovom, između ostalog na Ibizu i u vilu Eltona Johna na jugu Francuske, izazvali su burne reakcije u javnosti te je mlađi brat princa Williama pokušao opravdati svoj potez

Nakon što su vojvode od Sussexa razljutili Britance stvar su pokušali spasiti princ William, njegova supruga Kate Middleton i troje dječice - George, Charlotte i Louis s dadiljom Marijom Borrallo.

Kraljevska obitelj putovala je na relaciji London-Aberdeen, a jedna putnička karta stajala je svega 70-ak funti (oko 630 kuna), pa je princ Harry u Amsterdamu morao opravdavati svoj potez.

Mlađi princ Harry otputovao je u Amsterdam te sudjeluje u pokretanju novog projekta pod nazivom Travalyst za održiva putovanja.

Osvrnuo se i na nedavne kritike u javnosti zbog korištenja privatnog aviona te je objasnio kako je putovao četiri puta privatnim zrakoplovom u 11 dana kako bi zaštitio privatnost svoje obitelji.

Twitter se naravno užario od komentara na ovu izjavu princa Harryja. 'Znači tvoj brat, princ William, budući engleski kralj, ne misli na sigurnost svoje kad putuje komercijalnim letom? komentirao je JP na Twitteru.

'Došao sam ovdje komercijalnim letom, kao i u 99 posto slučajeva dosad. Svi možemo uvijek bolje, nitko nije savršen. Bitno je što činimo kako bi se napravio nekakav balans u našim postupcima. Putovao sam privatnim letom jer sam isključivo mislio na zaštitu privatnosti svoje obitelji', rekao je princ Harry u Amsterdamu.

  • +5
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: NN

Suprug bivše američke glumice Meghan Markle ispričao je i kako se nije previše naspavao u zadnjih nekoliko mjeseci, otkad je postao tata.

'Ne znam za vas, ali sinoć sam se konačno prvi put dobro naspavao u ova zadnja četiri mjeseca', ispričao je mladi otac.

Inače, Travalyst je novo partnerstvo s vodećim igračima u turističkoj industriji, za koje je princ Harry kazao kako je svojevrsna ujedinjena fronta tvrtki posvećenih tome da putovanja postanu održiva.

Stvoren je kako bi mobilizirao putničku industriju da bi se putovanja transformirala, poručili su iz ureda vojvode od Sussexa.

Dodao je kako želi 'osigurati promjenu sustava na način da on bude učinkovitiji za odredišta i lokalne zajednice kako bi mogle napredovati'.

Radi se o novom projektu na kojem surađuju Booking.com, SkyScanner, CTrip, TripAdvisor i Visa u suradnji s Harryjevom zakladom kako bi poboljšali načine na koje se putuje u svijetu.

Inače, Harryjevo partnerstvo prati dvogodišnji proces koji je započeo u njegovu privatnom uredu prije preseljenja u Royal Foundation, koji je prije dijelio s princem Williamom i Kate Middleton.