NE ODUSTAJU

Princ Harry i Meghan Markle nisu predugo tražili način na koji da i dalje zarađuju na svojem imenu, a u tome su imali pomoć bliske osobe

24.02.2020 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon što im je kraljica Elizabeta II zabranila da i dalje zarađuju na riječi 'kraljevski', a nakon što su oni svojevoljno odlučili odstupiti iz britanske monarhije, princ Harry i Meghan Markle nisu predugo tražili način na koji da i dalje zarađuju na svojem imenu, a u tome su imali pomoć bliske osobe

Po svemu sudeći, Meghan Markle i princ Harry razradili su apsolutno svaki mogući korak kako ih nitko ne bi spriječio u naumu da napuste kraljevsku obitelj i sami zarađuju zahvaljujući svom imenu. Iako im je kraljica Elizabeta II zabranila da u javnosti koriste riječ royal i na njoj zarađuju, oni su pronašli način kojim će nastaviti dobivati milijune.

Naime ranije ovog tjedna najbolja prijateljica Meghan Markle, Jessica Mulroney, registrirala je novu internetsku domenu u njihovo ime. Riječ je o sussexglobalcharities.com, koju je otvorila putem svoje osobne neprofitne organizacije Shoebox Project Foundation. Još uvijek nije službeno potvrđeno da će se pod tim brendom predstavljati u javnosti, no dali su naznaku kojim će putem ići.

Od samog početka zajedničkog života, uz pomoć prijatelja, Meghan i Harry napravili su domene koje im odgovaraju. Tako je menadžer Meghan Markle, Andrew Meyer, već odavno registrirao dvije - archefoundation.com i archefoundation.org - i to samo osam dana nakon što je ona objavila svoju trudnoću.

Iako su pronašli način na koji se dalje predstavljati u javnosti, Meghan i Harry navodno nisu ni najmanje sretni zato što im je kraljica stavila zabranu - prihvatili su njezinu odluku, no i jasno joj dali do znanja da ona ne posjeduje tu riječ, stoga je zabrana, po njihovom mišljenju, smiješna.

'Premda ne postoji jurisdikcija monarhije ili kabineta oko upotrebe riječi 'kraljevski' s druge strane oceana, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne namjeravaju koristiti 'Sussex Royal' ni bilo koji oblik riječi 'kraljevski' na bilo kojem teritoriju (bilo u Ujedinjenom kraljevstvu ili izvan njega) nakon tranzicije u proljeće 2020.', stoji u njihovoj službenoj izjavi, a potom i:

'Iako postoje presedani u kojima su drugi članovi kraljevske obitelji s titulama tražili poslove izvan kraljevske obitelji, za vojvodu i vojvotkinju od Sussexa uspostavljen je period revizije od 12 mjeseci.'

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Clint Brewer/Derek Shook/Flightrisk / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Britanska javnost njihovu objavu još je jednom dočekala na nož, smatrajući kako priopćenje u određenim dijelovima ima vrlo neprijateljski ton, posebice dio gdje smatraju da kraljica ne posjeduje riječ 'kraljevski', kao i to da su se cijelom svijetu požalili da ih palača tretira drugačije od ostalih članova obitelji.