IPAK SU ODUSTALI

Sad je i službeno: Meghan i princ Harry više neće koristiti ime 'Sussex Royal'

21.02.2020 u 22:32

Bionic
Reading

Iako se nagađalo kako će Meghan Markle usprkos kraljičinoj zabrani nastaviti s korištenjem imena Sussex Royal, to se ipak nije dogodilo. Par je i službeno objavio kako više neće koristiti sporno ime

Meghan Markle i princ Harry sad su i službeno izbacili riječ 'kraljevski' iz svog brenda 'Sussex Royal', i to manje od godinu dana nakon što su postavili web stranicu sussexroyal.com i Instagram profil SussexRoyal.

Premda su britanski mediji spekulirali kako će vojvode od Sussexa inzistirati na korištenju imena, objavljeno je i službeno kako će taj naziv izbaciti i iz naziva njihove organizacije.

Glasnogovornica bračnog para rekao je: 'Iako su vojvoda i vojvotkinja usredotočeni na planove za osnivanje nove neprofitne organizacije, s obzirom na posebna pravila vlade Velike Britanije o upotrebi riječi 'kraljevski', dogovoreno da njihova fondacija kada bude osnovana ovog proljeća, neće nositi naziv Sussex Royal Foundation', rekao je njihov glasnogovornik. 'Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne namjeravaju koristiti naziv SussexRoyal u nikakvom obliku nakon 31. ožujka'.

Par trenutačno živi u Vancouveru u Kanadi i nimalo se ne kaju zbog odluke o odlasku iz kraljevske obitelji, ispričao je jedan izvor britanskim medijima.

Podsjetimo, princ Harry i njegova supruga Meghan Markle od 31. ožujka i službeno prestaju djelovati kao viši članovi britanske kraljevske obitelji. Prema toj odluci oni više neće provoditi niti obavljati dužnosti u ime britanske kraljice, a taj će dogovor biti preispitan još jednom i to nakon 12 mjeseci. 

'Njima je na prvom mjestu budućnost malenog Archieja kojeg obožavaju. Meghan je rekla kako nitko ne može oduzeti kraljevsko podrijetlo ni princu Harryju ni Arhieju koje im pripada rođenjem', otkrio je jedan dobro upućeni izvor.