A na Eurosong ide...

Prijave za Doru 2023. završile: Poznato je tko se prijavio, a neka imena mogla bi vas iznenaditi

23.11.2022 u 12:15

Bionic
Reading

Bliži se još jedan natječaj za hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije. Tko bi nakon Mije Dimšić htio biti naš novi predstavnik na Eurosongu koji će se iduće godine održati u Liverpoolu, već je procurilo u javnost

Proteklog vikenda završio je natječaj za Doru 2023. a Večenji list piše o imenima koja su se prijavila. Među njima je Daniel Popović, koji je 1983. na Pjesmi Eurovizije u Münchenu pjesmom 'Džuli' osvojio četvrto mjesto. Nakon toga je 1993. godine napisao pjesmu 'Ispod zvjezdica' koju je na Croviziji (kako se tada nazivao hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije) izveo Davor Borno no prethodno je 1991. zamalo predstavljao bivšu državu pjesmom 'Ma daj obuci levisice' (Jugoslaviju je tada predstavljala Bebi Dol).

Prijavio se i Siniša Vuco koji je 2017. bio jedan od favorita Dore s pjesmom 'Zbog tebe', a ponovno bi na tom natjecanju sreću okušala i njegova kći Brigitta, koja je poslala čak dvije pjesme u suradnji s Arianom Vuicom. Drugi nastup na Dori mogao bi ostvariti i Damir Kedžo koji je 2020. pobijedio s pjesmom 'Divlji vjetre'.

  • +4
Damir Kedžo Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic / CROPIX

Na ovogodišnju Doru prijavila su se još neka poznata imena poput Borisa Đurđevića, Borisa Štoka, Barbare Munjas, Eni Jurišić, Lee Dekleve, a ondje bi mogo debitirati i glumac Matko Knešaurek, koji je prijavio duet s Vlatkom Burić Dujmović. Ove godine Hrvatska radiotelevizija organizirat će dva polufinala, a bit će izvedeno 28 skladbi.