'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?'

Prevoditelju iz Zagreba presudilo 11. pitanje. Biste li vi znali odgovor?

19.10.2023 u 23:25

Bionic
Reading

Najuspješniji u novom izdanju popularnoga HRT-ovog showa 'Tko želi biti milijunaš?' bio je prvi večerašnji najbrži 'prst', 47-godišnji Dragutin Predić iz Zagreba. Freelance prevoditelj na putu do osvojenih 5000 eura iskoristio je dva džokera

Legendarni Ivo Robić 'zadao je muke' Dragutinu Prediću na pitanju za 600 eura pa je natjecatelju bila potrebna pomoć publike. 'Ne brini, pred tobom stoji život, stoji cijeli vijek, tješio je Ivo Robić jednu...', bilo je pitanje, a ponuđeni odgovori su bili - 17-godišnjakinju, 18-godišnjakinju, 19-godišnjakinju i 20-godišnjakinju.

Zahvaljujući publici otišao je dalje, a džokera 'pola-pola' Dragutin je zatražio za prelazak drugoga praga na pitanju o ideji filozofa vladara. No pitanje o pridjevu danu slikarskom umijeću de Chirica presudilo mu je.

'Kojim je pridjevom 1913. pjesnik Guillaume Apollinaire opisao slikarstvo Giorgia de Chirica?' bilo je pitanje na koje je dao pogrešan odgovor i umjesto s 10 tisuća ili više, otišao kući s 5000 eura.

A prije Dragutina, nasuprot Tariku Filipoviću sjela je Žaklina Cvitanović iz Zagreba, koja je emisiju započela otvaranjem sedmog pitanja, no pravnica po zvanju kviz je napustila osvojivši 150 eura.

Posljednji večerašnji natjecatelj Martin Bešker iz Splita zasad ima 300 eura, sva tri džokera na raspolaganju i 'pozivnicu' za iduću emisiju.