KREŠIMIR MEĐERAL-SUČEVIĆ:

'Prestanite širiti paranoju, RTL-ov kviz nije namješten'

04.06.2013 u 14:28

Bionic
Reading

Pomoćnik Antonije Blaće u kvizu 'Tog se nitko nije sjetio', Krešimir Međeral-Sučević na svom profilu na Facebooku reagirao je na sve bučnije priče kako je kviz namješten

'Svim teoretičarima zavjere i bukačima iz fotelje koji tvrde da je kviz namješten, jer 'kako je moguće da se netko ne bi sjetio ovog odgovora, a sjetili su se onoga', mogu poručiti samo jednu stvar – prijavite se i dođite na snimanje, pa ćete iz prve ruke shvatiti da ste u zabludi. Jer, prvo i osnovno – u trenutku kada ja na stol dobijem papire sa statistikom odgovora, nemam ni približnog pojma što će natjecatelji odgovoriti. A u to da se brojke koje se pokažu na stupu podudaraju s brojkama na mom papiru može se uvjeriti svaki natjecatelj ako nakon provjere odgovora zatraži taj papir na uvid', napisao je Krešimir Međeral-Sučević na svom profilu i dodao:


'Naravno, vaša je stvar hoćete li mi vjerovati, no ako već iznosite takve tvrdnje, onda iza njih moraju stajati dokazi. A 'ja ne vjerujem da to nitko nije znao' nije dokaz, nego osobni dojam. Konkretno, da se osvrnem na jučerašnje finalno pitanje, NBA klubova ima 30. Od 100 ispitanika, možda bi ih 10 znalo nabrojati svih 30. Ali, ako imaš 100 sekundi za napisati što više klubova, onda ćeš prvo pisati one s kraćim imenima i one poznatije. Dakle, nije stvar u tome da nitko od ispitanika nije čuo za klubove sa 0 odgovora, nego ih jednostavno nisu stigli navesti u rečenom vremenskom roku (to je minuta i 40 sekundi, zaboga, to je jako malo, 3 sekunde po klubu).'

'Eto, nadam se da će se sada ovakvi komentari barem prorijediti. Jasna mi je skepsa pojedinaca, koji sumnjaju da iza svega stoji neki tajni plan, ali počele su padati preteške riječi, a sve bez dokaza. Pa, ako nekomu moja riječ nešto znači, u redu, ako mi neće vjerovati, također u redu (ali tada treba imati dokaze koji potvrđuju da ja ne govorim istinu) - nitko vas ne tjera da gledate kviz za koji mislite da je prevara. Ali ne trebate svojom paranojom unositi pomutnju tamo gdje ne treba', zaključio je Krešimir.

Za sve koji nisu imali prilike susresti se s kvizom 'Tog se nitko nije sjetio' kratko objašnjenje pravila igre: u kvizu se natječu četiri natjecateljska para koji daju opskurne odgovore na pitanja raznolikih tematika, s ciljem sakupljanja što manje bodova i osvajanja jackpota. Njihovi odgovori moraju se maksimalno razlikovati od odgovora koje prije kviza daje skupina od sto osoba širokog demografskog izbora. Upravo odgovori tih sto osoba čine kamen spoticanja. Naime, brojni gledatelji, ali i natjecatelji pobunili su se na društvenim mrežama da su odgovori na pitanja djelo računala te da je nemoguće zaraditi novac.