KAKVA TRANSFORMACIJA

Prepoznajete li ga? Nekad je nasmijavao gledatelje ulogom u 'Sulejmanu Veličanstvenom'

27.02.2024 u 07:50

Bionic
Reading

Na Novoj TV počela se emitirati emotivna dramska serija 'Oproštajno pismo' o ljubavi koju je naprasno prekinulo jedno oproštajno pismo, ali ni 30 godina kasnije ljubavna vatra nije se ugasila. Jedan od najupečatljivijih likova u seriji je Zija, a igra ga jedan od najpoznatijih turskih glumaca

Selim Bayraktar proslavio se ulogom Zumbul-age u seriji 'Sulejman Veličanstveni'. Bio je lukavi sluga koji je na sve načine pokušavao udovoljiti sultaniji Hurem, kojoj je pomagao u mnogim spletkama, a svojim specifičnom i zanimljivom mimikom nasmijavao je gledatelje.

Glumac je rekao da ga je tom liku privukla višeslojnost jer mu je pružala velike mogućnosti. Prethodno je glumio sporedne role u kazalištu, a nakon 'Sulejmana Veličanstvenog' imao je još nekoliko projekata. Snalazi se u raznim ulogama, a jedna od zadnjih mu je ona u seriji 'Oproštajno pismo'.

U njoj igra Ziju, čovjeka mekog srca, mirnog i punog razumijevanja. Potječe iz skromne i konzervativne obitelji, a njegova tradicionalna obitelj protivila se braku s Alanur te se vjenčao sa Seher. Zija nikada nije zaboravio svoju prvu ljubav, a njegov sin zaljubi se u njezinu kćer.

Bayraktar je rođen u Iraku, ali je u jeku Iransko-iračkog rata 1987., kad je Sadam Husein na front počeo slati trinaestogodišnjake, njegov otac odlučio da, poput mnogih koji su željeli sačuvati svoje sinove, prebjegnu u Tursku. Obitelj se najprije smjestila u Eskişehiru, a poslije četiri godine preselili su se u Antaliju. Tamo je Selim i napravio prve glumačke korake.

I dok je u seriji o najmoćnijem vladaru Osmanskog Carstva uvijek bio obrijan i, u skladu s običajima, nosio turban na glavi, danas je njegov imidž potpuno drukčiji - duga prosijeda kosa i brada sada su njegov zaštitni znak. Na Instagramu često otkriva kako održava kondiciju.