šok na glazbenoj sceni

Preminuo je Aki Rahimovski: Vijest o njegovom odlasku potvrdili članovi benda na društvenoj mreži

22.01.2022 u 14:08

Bionic
Reading

Pjevač jednog od naših najpopularnijih domaćih bendova preminuo je danas u 67. godini

Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu.

'Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski', piše na službenoj stanici benda. Od voljenog člana benda oprostili su se stihovima: 'Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati'.

“Za malo nježnosti na sve ću pristati za malo nježnosti da mogu zaspati” Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski.

Objavljuje Parni ValjakSubota, 22. siječnja 2022.

'Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti', ispričao je Damir Osredečki, menadžer Kikija Rahimovskog za 24sata.

SPEKTAKULARNI NASTUP

Velikim koncertom u Beogradu Parni valjak proslavio 44 godine postojanja: Publika ih dočekala ovacijama

Pogledaj galeriju

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom rođen u Nišu 5. lipnja 1955. godine, a obitelj Rahimovski se ubrzo preselila u Skoplje. Već sa sedam godina krenuo ke u glazbenu školu budući da mu je otac bio glazbeni profesor, a pohađao je klavir i pjevanje. U djetinjstvu je igrao nogomet u klubu 'Vardar', ali je nakon sportske ozljede prestao s nogometom te se posvetio glazbi.

S 19 godina se doselio u Zagreb, a prije Parnog valjka nastupao je u raznim bendovima: Vakuum, Krvna braća i Tor. Huseina Hasanefendića upoznao je 1975. godine. Te je godine osnovao prvu postavu Parnog valjka s Vladimirom Mihaljekom. U Parnom valjku Aki je proveo više od 40 godina. Nakod raspada, 2009. godine, bend se ponovo okupio i objavio povratnički album. S Parnim valjakom je snimio ukupno 19 studijskih albuma, a broj hitova i bezvremenskih pjesama koje je otpjevao gotovo je beskonačan. S grupom je osvojio brojne nagrade, među ostalim 6 Porina za album 'Buđenje' koji je objavljen 1993. godine. Bend je 2015. godine primio 'Nagradu Grada Zagreba' za zasluge u promicanju društvenog života u gradu. Početkom prosinca bend je najavio iznimnu koncertnu turneju koja se trebala održati ove godine, akoja je trebala obuhvatiti deset hrvatskih gradova od Slavonije preko središnjeg dijela do Istre i Dalmacije

  • +9
Aki Rahimovski Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Prije dvije godine dobio je djevojčicu s tajanstvenom 37-godišnjom Slovenkom Barbarom Vesel. Prije Barbare bio je više od trideset godina u braku s Ingrid Rahimovski. Otac je Kristijana Rahimovskog, sina kojeg ima iz prvog braka i kćerke Edine.