TUŽNA VIJEST

Preminuo glumac Mirsad Tuka u 59. godini života

11.07.2023 u 14:28

Bionic
Reading

Nakon duge i teške bolesti, u 59. godini života, preminuo je glumac Mirsad Tuka, a tu tužnu vijest potvrdio je za Dnevni Avaz obiteljski prijatelj

Kako donosi Dnevni Avaz, nakon duge i teške bolesti preminuo je Mirsad Tuka. Bolest ga nije spriječila da nastavi raditi, snimati i glumiti u predstavama, no ovoga se puta nije uspio izboriti.

Mirsad Tuka završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, započevši svoju karijeru kao polaznik Dramskog studija tuzlanskog Narodnog pozorišta.

Scena iz filma 'Nafaka' Jasmina Durakovića u kojoj Mirsad Tuka igra jednu od svojih poznatijih uloga Izvor: Društvene mreže / Autor: Depo.ba

Od 1996. bio je stalni član ansambla sarajevskog Kamernog teatra 55, a tijekom godina odradio je brojne kazališne predstave, među kojima su bile i 'Sjećaš li se Dolly Bell?', 'Tri sestre', 'Krokodil Lacoste'... Glumio je i u brojnim filmovima i televizijskim serijama, a hrvatski gledatelji upamtili su ga po ulozi Zlatka Fijana u seriji 'Zabranjena ljubav', ali i kao inspektora Murgu iz 'Lud, zbunjen, normalan'.

Posljednji ispraćaj održat će se u Sarajevu u četvrtak 13. srpnja.