u 64. godini

Preminula pjevačica Irene Cara, najpoznatija po hitu iz filma 'Flashdance'

26.11.2022 u 16:06

Bionic
Reading

U svom domu na Floridi u 64. godini preminula je Irene Cara, američka pjevačica poznata po hitovima iz filmova 'Fame' i Flashdance'

Smrt je potvrdila njezina predstavnica za medije Judith A. Moose objavom naTwitteru, koju je podijelila na profilu pjevačice.

'S dubokom tugom u ime njezine obitelji objavljujem da je Irene Cara preminula. Oscarom nagrađena glumica, pjevačica, tekstopisac i producentica preminula je u svom domu na Floridi. Irenina obitelj moli za privatnost u ovim teškim trenucima. Bila je prekrasno nadarena duša čije će nasljeđe zauvijek živjeti kroz njezinu glazbu i filmove', napisala je njezina predstavnica za medije.

Irene Cara - Flashdance What A Feeling Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Uzrok Carine smrti trenutno nije poznat, ali bit će objavljen kada informacije budu dostupne, dodala je Moose.

  • +8
Irene Cara Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Cara se 1980. ulogom u mjuziklu 'Fame', za koji je otpjevala naslovnu pjesmu, a za što je dobila dvije nominacije za Grammy: za najboljeg novog izvođača i najbolju pop vokalnu izvedbu 1981.

Dvije godije kasnije je otpjevala 'Flashdance… What A Feeling" za soundtrack filma 'Flashdance', a bila je i koautorica tog velikog hita. Za tu je pjesmu 1984. dobila dva Grammyja, za najbolju pop vokalnu izvedbu i najbolji album originalne glazbe napisan za film ili TV, ali i Oscara za najbolju originalnu pjesmu 1983.