U DOBI OD 99 GODINA

Preminula legendarna 'Zlatna djevojka' Betty White

31.12.2021 u 20:48

Bionic
Reading

Slavna američka glumica Betty White, najpoznatija po ulozi u seriji 'Zlatne djevojke', preminula je u dobi od 99. godina

Kako piše TMZ, Betty White preminula je danas u 9.30 sati ujutro.

Slavna glumica, višestruka dobitnica nagrade Emmy, najpoznatija je po nezaboravnim ulogama u 'Zlatnim djevojkama' i u 'Mary Tyler Moore Showu', trebala je 17. siječnja 2022. proslaviti 100. rođendan.

  • +3
Betty White Izvor: EPA / Autor: JOSHUA GATES WEISBERG

'Sretna sam što sam dobrog zdravlja i što se osjećam ovako dobro u ovim godinama. Odličan osjećaj', rekla je nedavno glumica za People.

Karijeru je započela još 1939. godine, a najpoznatija je po ulozi Rose Nylundu seriji 'Zlatne djevojke', koja se prikazivala od 1985. do 1992. godine.

Betty je rođena u Chicagu 1922. godine. Godinu dana nakon njenog rođenja obitelj se preselila u Kaliforniju. Do smrti živjela u Los Angelesu, a bila je istaknuta aktivistica borila za zaštitu životinja.

Inače, kako je ranije najavljeno, povodom stotog rođendana omiljene zvijezde s bogatim opusom i pet osvojenih Emmyja, trebao je biti objavljen film o njezinom životu 'Betty White: 100 Years Young - A Birthday Celebration' kojeg su režirali Steve Boetvher i Mike Trinklein. U filmu će se moći vidjeti scene iza kamere sa raznih snimanje, kako se Betty zabavlja u slobodno vrijeme i kako je proslavila jubilarni rođendan. U filmu će se pojaviti brojna imena iz filmske industrije, poput Ryana Reynoldsa, Roberta Redforda, Clinta Eastwooda, Morgana Freemana, Jennifer Love Hewitt, Jamesa Cordena i mnogih drugih.