OD GOSPELA DO OSEBUJNOG BISKUPA

Evo zbog čega je vjenčanje princa Harryja najnetipičnije u povijesti monarhije

  • E. K.
  • Zadnja izmjena 20.05.2018 10:37
  • Objavljeno 19.05.2018 u 19:06
Bionic
Reading

Strastveni govor američkog biskupa Michaela Curryja, prelijepa izvedba gospel zbora hita 'Stand By Me' i celebovi koji sjede u društvu britanskog plemstva, samo su neki od razloga zbog čega je vjenčanje princa Harryja i američke glumice Meghan Markle najnetipičnije kraljevsko vjenčanje koje se održalo u kapelici St. Georgea, staroj više od 700 godina

Amerikanka koja je odrasla u Los Angelesu na mnoge je načine odala počast svojem američkog podrijetlu od odabira glazbe pa do vjenčanice te se svi slažu kako je njihovo vjenčanje bilo najmodernije kraljevsko vjenčanje.

Mladi je par svojim zaljubljenim pogledima i držanjem za ruke pokazao koliko se voli, a lijepa se glumica koja je bila uključena u organizaciju vjenčanja, na nekoliko načina odala počast svojem američkom podrijetlu kojim se ponosi.

  • +7
Princ George i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

1. Biskup američke episkopalne crkve Michael Curry u svojem je strastvenom govoru spomenuo ropstvo i Martina Luthera Kinga Jr., objasnivši mladencima kako je ljubav najvažnija na svijetu. Njegov je neobičan govor izazvao brojne reakcije: neki su oduševljeni karizmatičnim svećenikom dok se drugi nisu mogli načuditi pa se društvene mreže bave komentarima na račun začuđenog pogleda Kate Middleton i glazbenika Eltona Johna.

'Moramo otkriti moć ljubavi, otkupiteljsku snagu ljubavi i kad to učinimo, učinit ćemo stari svijet novim svijetom', citirao je Martina Luthera Kinga Jr-a biskup Curry koji dolazi iz Chicaga.

  • +15
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

2. Izvedba gospel zbora Karen Gibson and The Kingdom Choir koja izvodi legendarni hit 'Stand by Me' Ben E. Kinga bio je zasigurno jedan od najdirljivijih trenutaka na kraljevskom vjenčanju. Radi se o poznatom glazbenom klasiku koji su kasnije obradili i Otis Redding, John Lennon i Florence + The Machine.

  • +17
Princ Harry i Meghan Markle u kočiji se provozali po gradu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

3. Nakon što su izgovorili sudbonosno 'da' sretni mladenci su izašli iz kapelice i dok su išli prema kočiji sa zvučnika se čuo legendarni hit 'This Little Light of Mine' Ette James, još jedne proslavljene američke glazbenice. To je pjesma koja se vezuje uz borbu za građanska prava afroamerikanaca u 50-ima i 60-ima, a obradili su je između ostalih i Ray Charles i The Everly Brothers.

4. Meghanina vjenčanica je također na neki način hommage njezinom američkom podrijetlu. Iako ga je izradila kuća Givenchy, vjenčanica jako nalikuje onoj koju je nosila Carolyn Bessette Kennedy, supruga Johna F. Kennedyja Jr.-a, a dizajnirao ju je Narciso Rodriguez 1996. Upravo je tu vjenčanicu Meghan isticala kao svoju vjenčanicu iz snova.

  • +12
Dolazak kraljice Elizabete II na vjenčanje Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

5. Meghanina majka Doria Ragland na vjenčanju svoje jedinice nosila je elegantnu kombinaciju u nježnoj zelenoj boji koju potpisuje američka modna kuća Oscar de La Renta, a njihove kreacije često su nosile i američke prve dame. 

  • +28
Poznati na vjenčanju Meghan Merkle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

6. Glumačka ekipa iz TV serije 'Suits': Sarah Rafferty, Rick Hoffman, Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Gina Torres, Abigail Spencer i Jacinda Barrett ponovno su se okupili na vjenčanju Meghan Markle i princa Harryja. Serija u kojoj je sadašnja vojvotkinja od Sussexa glumila u razdoblju od 2011. do 2018. nastavlja se bez nje, no njezini su joj kolege došli dati podršku na vjenčanju za engleskog princa. 

  • +8
Ekipa serije 'Suits' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal