KRALJEVSKI SPORT

Predstavljamo ultra zgodnog Cedrica Schweria, igrača pola koji stiže u Rovinju

06.06.2018 u 09:24

Bionic
Reading

Rovinjska plaža Porton Biondi, treću će godinu zaredom ugostiti jedinstveni sportsko-turistički i društveni događaj u Hrvatskoj i regiji - Rovinj Polo Beach Cup. Rovinj će tako ovog vikenda, od 8. do 10. lipnja okupiti svjetsku kremu ovog kraljevskog sporta, a jedan od najzanimljivijih bit će sigurno i polo igrač Cedric Schweri, koji već godinama nosi titulu najzgodnijeg kandidata

Publika će u Rovinju moći uživati u uzbudljivom natjecanju, a gledateljice će dodatno razveseliti atraktivni igrači, izgledom i igračkim performansom. Uoči turnira razgovarali smo s Cedricom Schweriem, članom prošlogodišnjeg pobjedničkog tima kojeg mnogi izdvajaju kao najzgodnijeg igrača pola.

1. Koliko dugo se bavite ovim prestižnim sportom i zašto ste se zaljubili baš u njega?

Bavim se ovim sportom već 10 godina i igram ga po cijelom svijetu. Razlog zašto sam se zaljubio u polo je upravo interakcija s konjem, za koju smatram da je najveća prednost ovog sporta. Ako je ta interakcija kvalitetna i ako funkcionira, ona može sačinjavati 70% razlike između pobjede i gubitka, što nije prisutno u nijednom drugom sportu i baš mu to pridaje određenu važnost.

Cedric Schweri Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

2. Prošle godine osvojili ste Zlatni kup i kao nagradu dobili Hublotov sat. Vaš je otac jednom prilikom izjavi kako je bilo mnogo lakše kupiti taj sat nego se boriti za njegovo osvajanje. Podržava li vas obitelj u vašim sportskim namjerama?

Moja obitelj nikada nije bila pretjerano oduševljena mojim odabirom da se bavim upravo ovim sportom i da u njega ulažem svoj novac, pa je otuda i proizašao taj komentar mog oca, ali što sad! Budući da je novac ipak moj, potrošit ću ga na ono što me najviše ispunjava, a to je polo.

3. Danas ste jedan od najpoznatijih polo igrača, a posebno u rodnoj Švicarskoj. Smatraju li vas herojem u vašoj zemlji?

Ja se ne bih složio da sam baš tako važan, ali ako vi tako kažete, neću proturječiti. Polo je mala zajednica, dok nas je u Švicarskoj samo oko 400 igrača, stoga, ako osvojite veliki turnir, nije teško proširiti tu vijest da svima bude poznata.

4. Kada ne igrate polo, bavite se gastronomijom. Otvorili ste restoran u Meksiku. Kako ste se odlučili baš na tu destinaciju?

Kad sam imao 27 godina, trebao sam mali odmor od obitelji i Švicarske, a oduvijek sam htio naučiti neki novi jezik, provoditi vrijeme blizu mora i obožavam hranu, pa mi se tako Cancun u Meksiku činio kao idealna lokacija za takvo što.

5. Sviđa li vam se gastronomska ponuda u Hrvatskoj, konkretnije Istri? Mislite li da nešto treba promijeniti?

Volim kuhinju u Istri koja je slična talijanskoj ili mediteranskoj, s puno svježih proizvoda i bez teških umaka, no meni je osobno najvažniji aspekt gostoljubivosti da bi hrana bila ukusna. Ako je usluga loša, ni hrana nije tako dobra! U Hrvatskoj sam imao samo najbolja iskustva, tako da ne bih ništa mijenjao.

6. Jeste li obišli još neke krajeve u Hrvatskoj?

Uz Rovinj sam bio u Zagrebu i u Puli.

7. Slovite za jednog od najzgodnijih polo igrača. Godi li vam ta titula i je li vam ikad donijela kakve pogodnosti?

Puno hvala na komplimentu, no ljepota je uvijek u oku promatrača! Nisam siguran koliko mi je prednosti donijela ta titula jer je nisam naročito svjestan, ali sigurno mi nekad pomogne započeti razgovor s damom.