NIJE SVE KAKO SE ČINI

Prava istina o modnoj reviji Kate Middleton: U prozirnoj haljini pokazala previše i očarala Williama

20.12.2023 u 12:23

Bionic
Reading

Modna revija, koja je zapravo zapečatila budućnost tada 19-godišnje Kate Middleton, dogodila se 27. ožujka 2002. u prostorijama St. Andrews fakulteta kojeg su pohađali ona i princ William

U prozirnoj haljini, ispod kojeg je imala tek crni bikini, tada 19-godišnja Kate Middleton prošetala je modnom pistom u hotelu St. Andrews Bay. Na to je pristala jer je bilo riječ o humanitarnoj reviji, a nije odmoglo ni to što će na istu doći princ William.

On je uistinu tog 27. ožujka 2002. sjedio u publici i to u prvom redu, imajući izravan pogled na modnu pistu. Kada je istom prošetala Kate Middleton, William se nagnuo prema svom prijatelju Fergusu Boydu i šapnuo mu kako 'Kate izgleda sjajno'.

'Svima nam je bilo jasno da je William bio očaran s Kate. Te joj je večeri rekao i da je bila najljepša, zbog čega je ona pocrvenila. Među njima se definitivno osjetila kemija, a Kate je ostavila izniman dojam na Williama iako je sve odigrala vrlo cool. U trenutku kada se William nagnuo prema njoj kako bi je poljubio, ona se naglo povukla. Nije željela odavati pogrešan dojam, kao ni previše olakšati Willu', prisjetio se kasnije jedan njihov zajednički prijatelj.

Drug pak kolega iz fakultetskih klupa, Ben Duncan, rekao je: 'Bila je to revija 'Don't Walk' i odigrala se na kraju njihove prve godine. Bio sam i sam tamo i osobno sam svjedočio da je bilo jako puno atraktivnih djevojaka. Kate je bila u iznimno odvažnoj haljini, prozirnoj poput čarape. William je sjedio u prvom redu i nije skidao pogled s nje.'

Taj trenutak je naravno dobio i svoj televizijski trenutak i to u devetoj epizodi posljednje, šeste sezone serije 'Kruna'. U jednoj sceni Kate (Meg Bellamy) hoda samouvjereno niz pistu dok iz zvučnika trešti 'The Time Is Now' grupe Moloko te joj se pogled susretne s Williamovim. Nakon što joj William kasnije kaže kako mu se svidio njezin modni odabir, ona ga upita sviđa li mu se kako se odjenula, a on joj odgovara: 'Sviđa? Izgledala si nevjerojatno!'

SVE POD KATEINIM BUDNIM OKOM

Ovakvoj srdačnosti princa Williama nitko se nije nadao, a najmanje švedska princeza

Pogledaj galeriju

I dok oni uživaju u romantičnom trenutku, te se čak i prvi puta poljube, sve prekida dolazak Williamovog tjelohranitelja kako bi mu rekao da je otpočela Operacija Tay Bridge. Riječ je o kodnom nazivu kojom je William doznao da je njegova prabraka, Kraljica Majka preminula. U stvarnosti, Kraljica Majka je preminula tek tri dana nakon revije.

Inače, zanimljivo je kako je haljinu izradila Charlotte Todd, i za nju je potrošila tek 30 funti, dok je 2011. na aukciji ista prodana za 78 tisuća funti.

S MAMOM KATE

Najslađi pomoćnici: Louis, Charlotte i George pakirali poklone za siromašne

Pogledaj galeriju