TUGA U REGIJI

Poznati se opraštaju od Nede Arnerić: 'Vaše uloge govorit će generacijama o nevjerojatnom talentu koje imaju samo oni najveći'

11.01.2020 u 10:41

Bionic
Reading

Brojni prijatelji, kolege i suradnici opraštaju se od legendarne glumice i zvijezde jugoslovenskog filma Nede Arnerić koja je svijet napustila u 67. godini života

Prema prvim medijskim informacijama, poznatu glumicu bogate filmske karijere u svom stanu na beogradskom Vračaru pronašao je brat koji ju je došao obići.

Poput brojnih obožavatelja, vijest o smrti Nede Arnerić podjednako je pogodila njezine brojne kolege, prijatelje i suradnike koji su se na društvenim mrežama odlučili oprostiti od glumačke dive.

Domaći redatelj Dalibor Matanić od glumice se oprostio fotografijom na kojoj se nalazi Neda i njegova supruga, glumica Helena Minić Matanić.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🖤🖤🖤

Objavu dijeli Dalibor Matanic (@dalibormatanic)

Voditelj Dalibor Petko prisjetio se intervjua s Nedom. 'Moju ekipu i mene ugostili ste kao da smo vam najbolji prijatelji. To poslijepodne u vašem stanu na terasi s predivnim pogledom na Manastir neću nikada zaboraviti', napisao je voditelj opraštajući se od Nede uz zajedničku fotografiju objavljenu na Instagramu.

'Zlato moje. Predivno... tuga', kratko je napisala uz Nedinu fotografiju na Facebooku njezina glumačka kolegica Senka Bulić.

O smrti Nede Arnerić oglasili su se i brojni drugi glumci.

'Strašno...Grozno se osjećam', za Telegraf je izjavio 66- godišnji glumac Bogdan Diklić.

Gorica Popović, srpska glumica domaćoj javnosti najpoznatija po ulozi u seriji 'Bolji život' i 'Pogrešan čovjek' za Kurir je izjavila kako je Neda bila velika glumica te da pored njezinog imena s pravom može stajati epitet legenda.

'Nismo mnogo radile zajedno, ali smo se sretale kroz posao. U posljednje vrijeme se vratila poslu i činilo se da je bolje. Veliki gubitak za srpsku kulturu', zaključuje glumica.

Feđa Stojanović, glumac koji je dijelio scenu s Nedom javnosti je otkrio kako se dugo borila s depresijom, a posljednje godine bile su najteže.

  • +10
Neda Arnerić Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

'Igrali smo dosta tijekom njene karijere, a posljednjih nekoliko godina smo radili predstavu 'Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo'. To je izuzetno voljela. Za sve ove godine prolazila je kroz nevjerojatne faze. U zadnjih nekoliko godina najviše ju je pogodila prvo bolest supruga, a onda njegova smrt. Iskreno rečeno, dolazila je rjeđe do dobrih raspoloženje, često je bila u depresijama', ispričao je Stojanović za Kurir.