tužna vijest

Poznati glazbenik Toni Montano preminuo u 62. godini

22.05.2024 u 17:10

Bionic
Reading

Velibor Miljković poznatiji kao Toni Montano bio jedno od najživopisnijih lica beogradske glezbene scene 80-ih. Srpski mediji javljaju da je umro u Beogradu, a uzrok smrti još nije poznat

Velibor Miljković je započeo karijeru kao pjevač u punk rock bendu Radost Evrope, koji je oformljen 1979. godine. Kroz bend je prošao veliki broj glazbenika, uključujući Dimeta Todorova koji je kasnije bio član Partibrejkersa i Slobodana Loku Neškovića koji je kasnio bio član benda Urbana gerila.

Bend je imao probe i uglavnom nastupao u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a uglavnom su izvodili pjesme punk rock grupe Ramones, ali i autorske. Među ostalim su svirali kao predgrupa na prvom velikom beogradskom koncertu Katarine Druge u Studentskom kulturnom centru (SKC) 1984. godine. U nekom trenutku su postali rockabilly bend. Pjesme 'Perač prozora' i 'Svi se sada njišu' bile su vrlo popularne među srednjoškolcima tog vremena.

Izvor: Društvene mreže

Prestali su s radom 1985. godine, a dio materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je počeo solu karijeru nakon raspuštanja benda. inače, u gradu je bio poznat kao Bora Grbavi a nadjenuo si je nadimak Toni Montano po glavnom liku iz kultnog filma 'Lice s ožiljkom'. Godine 2012. godine je okupio grupu beogradskih glazbenika, kako bi krenuo na povratničku turneju.

Posljednji studijski album 'Srećan rođendan' objavio je 1999. godine, a singl 'Neću da budem šljam' 2021. godine. Osim glazbene karijere, glumio je i u nekoliko filmova poput 'Davitelj protiv davitelja' (1984) i 'Brod plovi za Šangaj' (1991).

Izvor: Društvene mreže
sve osim nogometa