NOVO LICE NA PRISAVLJU

Poznata nasljednica Ljiljane Sauche: 'Vijesti iz kulture' od sada će voditi bivša savjetnica Vilija Beroša

22.09.2020 u 19:48

Bionic
Reading

Nakon što je početkom tjedna u javnosti odjeknula vijest kako se dugogodišnja HRT-ova voditeljica i urednica Ljiljana Saucha sa 17. rujnom oprostila od vođenja 'Vijesti iz kulture', već se zna i njezina nasljednica

Podsjetimo, privatnom objavom na Facebooku Saucha je otkrila kako više neće voditi 'Vijesti iz kulture' te kako joj je rečeno da razlog leži u potrebi za mladim ljudima na ekranu, usprkos činjenici što ju do mirovine dijeli još 14 mjeseci.

Kako se već idućeg dana doznalo, na poziciji voditeljice 'Vijesti iz kulture' zamijenit će ju Antonija Ćosić, bivša savjetnica za medije ministra Vilija Beroša koja je u njegovu timu provela šest mjeseci prije najave povlačenja koja se dogodila 25. srpnja, prema navodima Slobodne Dalmacije.

O nasljednici dugogodišnje HRT-ove voditeljice Ljiljane Sauche, govorilo se i u današnjoj emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'.

'Od jeseni pridružit će nam se nova kolegica Antonija Ćosić. Naša draga kolegica Ljiljana Saucha ustupa mjesto mlađim snagama i ovom prigodom bi se htjela zahvaliti za sve ono što je dala i Vijestima iz kulture i našoj redakciji. Ostaje još godinu dana s nama unutar redakcije', izjavila je urednica Zrinka Turalija Kurtak.