'HOUSE OF DRAGON'

Povratak 'Igre prijestolja': Prequel kultne serije snimat će se i u Hrvatskoj

04.05.2021 u 17:37

Bionic
Reading

Tri godine nakon što je HBO potvrdio da će se radnja nove serije koja prethodi 'Igri prijestolja' fokusirati na obitelj Targaryen, napokon je počelo snimanje prequela koji će se zvati 'House of Dragon' (Kuća od zmaja). Posljednje informacije govore da će se serija snimati i u Hrvatskoj

'Igra prijestolja' je poznata po odabiru lokacija koje oduzimaju dah, piše časopis GQ, pa dodaje kako izvještaji sugeriraju da će se snimanje odvijati u Hrvatskoj i Maroku, kao i u nešto manje slikovitim studijima Leavesden u Watfordu.

Časopis podsjeća i da je u travnju na službenom Twitter računu serije potvrđeno da je počela produkcija, što je popraćeno fotografijom glumačke ekipe koja čita svoje uloge za socijalno distanciranim stolovima.

Nedugo nakon toga pojavile su se i fotografije filmske ekipe i kostimiranih glumaca, s targaryensko plavim vlasuljama na filmskom setu u zaljevu Holywell blizu Newquaya na jugozapadu Engleske. Pretpostavlja se da se radi o glumcima Mattu Smithu i Emmi D'Arcy.

  • +10
Snimanje serije 'House of Dragon' u zaljevu Holywell u Cornwallu Izvor: Profimedia / Autor: Robert Taylor / Alamy / Alamy / Profimedia

Na stranicama IMDb-ja kao lokacije snimanja navode se spomenuti Leavesden studiji i grofovija Cornwall, u kojoj je i zaljev Holywell te otok Saint Michael's Mount, ali i Maroko, Island te Hrvatska, što će posebno razveseliti sve naše ljubitelje kultne serije, ali i sve kojima su prethodna snimanja kod nas donijela dobru zaradu.

Serija 'House of Dragon' na HBO bi trebala stići 2022. godine, a radnja je postavljena 300 godina prije događaja u originalnoj seriji. Prequel se temelji na knjizi George RR Martina iz 2018. godine 'Fire & Blood'. Prema sažetku knjige, 'House of Dragon' priča priču o obitelji Targaryen, sve do krvavog građanskog rata zvanog 'Dance of Dragons', koji prijeti završetkom njihove vladavine.

Snimanje 'Igre prijestolja' 2108. u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

U seriji od deset epizoda, Paddy Considine ('The Outsider', 'Peaky Blinders' i ' Eksplozivni murjaci') glumit će King Viserysa I., Matt Smith (Doktor Who i Kruna9, pojavit će se kao princ Daemon Targaryen, Olivia Cooke kao Alicent Hightower i Emma D'Arcy kao princeza Rhaenyra Targaryen. U impresivnoj glumačkoj postavi su još i Rhys Ifans kao Otto Hightower, Steve Toussaint kao Lord Corlys Velaryon, Eve Best kao princeza Rhaenys Velaryon, Sonoya Mizuno kao Mysaria i Fabien Frankel kao Ser Criston Cole.

Na prequelu radi RR Martin sa showrunnerima Miguelom Sapochnikom i Ryanom J Condalom. Sapochnik je režirao neke od najpoznatijih epizoda 'Igre prijestolja', uključujući 'Battle Of The Bastards', a HBO je potvrdio da će režirati pilot epizodu.

Među redateljima su i Clare Kilner, Geeta V Patel i Greg Yaitanes, dok će se RR Martin, Vince Gerardis, Sara Hess i Ron Schmidt naći u ulozi izvršnih producenata.