PRVI ZAJEDNIČKI ANGAŽMAN

Povijesni dan: Meghan Markle u društvu kraljice Elizabete vlakom stigla u Cheshire

14.06.2018 u 12:24

Bionic
Reading

Samo mjesec dana nakon vjenčanja Meghan Markle pridružila se kraljici Elizabeti na uzbudljivoj vožnji vlakom od Londona do Cheshirea, a nakon cjelonoćnog putovanja vojvotkinja i 92-godišnja vladarica napokon su stigle na odredište

Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, u četvrtak 14. lipnja stigla je u društvu kraljice Elizabete II u Cheshire. Vožnja kraljevskim vlakom od Londona do pokrajine na sjeveru Engleske trajala je cijelu noć, a onda su se oko podneva moćna vladarica i novopečena vojvotkinja ukazale javnosti.

Vlak se nakon prevaljenih 200 kilometara zaustavio na stanici Runcorn, a onda su iz njega izašle dotjerane članice britanske monarhije.

Kraljica Elizabeta nosila je upečatljivi zeleni kaputić ispod kojeg se nazirala cvjetna haljina, a Meghan koja je izašla iza nje oduševila je odabirom elegantne kreacije s potpisom pariške modne kuće Givenchy, koja je dizajnirala i njezinu vjenčanicu.

  • +13
Kraljica Elizabeta i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +41
Meghan Markle - svi stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kao i uvijek do sada, Meghan Markle izazvala je opće oduševljenje okupljenih građana koji su spremni dočekali svoju poglavaricu.

Predvođena kraljicom, Meghan je pozdravila okupljene, a nakon toga dvije su se dame uputile na most Mersey Gateway, gdje su se sastale s arhitektima, izvođačima radova i predstavnicima pokrajine Cheshire. Veličanstveni most otvoren je prošle godine i povezuje do sada vrlo udaljene dijelove Ujedinjenog Kraljevstva s ostatkom države.

Potom je uslijedila svečana priredba za kraljicu koju su održala djeca jedne lokalne osnovne škole, a iduće na dnevnom redu je posjet gradiću Storyhouse, koji je udaljen nekoliko kilometara, a gdje će se kraljica i Meghan susresti sa sirijskim izbjeglicama kojima je tamo osiguran smještaj.

Nakon toga slijedi ručak koji je isplaniran s lokalnim političarima u gradu Chesteru.