KRATKI I PLANIRANI ZAHVAT

Završila u bolnici: Kraljica Elizabeta II. operirala mrenu

08.06.2018 u 18:37

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta II. kojoj su 92 godine i najstariji je monarh u svijetu, u svibnju je 'uspješno' operirala očnu mrenu, priopćila je u petak Buckinghamska palača

'Kraljica je prošlog mjeseca bila uspješno podvrgnuta kratkoj i planiranoj operaciji mrene', rekao je glasnogovornik palače u priopćenju. Očna mrena je prirodni proces starenja očne leće koja se postupno zamućuje i može se završiti sljepilom ako se ne operira. Kod operacije mrene oštećena očna leća se zamjenjuje umjetnom.

Elizabeta II. će u subotu svoj 92. rođendan proslaviti kao i svake godine vojnim mimohodom koji se u Londonu organizira u njezinu čast. Zapravo je rođena 21. travnja, ali ga po tradiciji obilježava u drugu subotu u lipnju, kada je u Velikoj Britaniji ljepše vrijeme.

Elizabeta II. koja se na prijestolje popela 1952. kada je imala 25 godina, lani je proslavila safirni jubilej, 65 godina vladavine. Njezin suprug, princ Filip u nedjelju će proslaviti 97. rođendan.

  • +8
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kraljica i princ su se prošlog mjeseca u dobroj formi pojavili na vjenčanju svog unuka, princa Harryja i američke glumice Meghan Markle. Vojvoda od Edinburgha je ljetos otišao u mirovinu a u travnju je uspješno operirao kuk.

Kraljica pak postupno prepušta vladavinu sinu Charlesu (69), nasljedniku britanske krune i unucima Williamu i Harryju.