U SJENI SKANDALA

Potvrđen datum novog kraljevskog vjenčanja: Princeza Beatrice udat će se u svibnju, a slavlje će biti u vrtovima Buckinghamske palače

07.02.2020 u 18:27

Bionic
Reading

Nekoliko tjedana u palači se razmatrala odluka o vjenčanju princeze Beatrice, unuke kraljice Elizabete II. Čak dva puta mlada princeza morala je pomaknuti datum vjenčanja s Edoardom Mapellijem Mozzijem, a sada može odahnuti i baciti se na planiranje tog važnog događaja

Mlađa kćer princa Andrewa, osumnjičenog u skandalu o seksualnom napastovanju maloljetnica, princeza Beatrice konačno je dobila datum vjenčanja koji je odobrila vladarica, kraljica Elizabeta II.

Princeza Beatrice i njezin zaručnik Edoardo Mapelli Mozzi čak dva su puta zbog spomenutog skandala pomaknuli svoj datum vjenčanja, i to ih je jako uzrujalo.

Sada je palača potvrdila da će se kraljevsko vjenčanje odviti 29. svibnja u kraljevskoj kapelici St James's Palace, dok će se slavlje s brojnim poznatim i visokopozicioniranim uzvanicima nastaviti u vrtovima Buckinghamske palače. Isto tako u priopćenju iz palače stoji da će princ Andrew odvesti svoju kćer do oltara i predati je budućem suprugu.

Prvo je to kraljevsko vjenčanje nakon onog princa Williama i Kate Middleton koje će se održati pod pokroviteljstvom kraljice Elizabete na posjedu Buckinghamske palače.

'Njezino visočanstvo, kraljica Elizabeta blagoslovila je i odobrila ceremoniju koja će se odviti u kraljevskoj kapelici St. James te nastaviti u vrtovima Buckinghamske palače', napisali su u izjavi.

Princeza Beatrice i talijanski tajkun Edoardo zaručili su se u rujnu 2019. godine, a zanimljivo je da je dotični već bio zaručen za Amerikanku Daru Huang s kojom dijeli sina Christophera.