OPERACIJA VISOKE SIGURNOSTI

Porod Kate Middleton isplaniran je do najmanjeg detalja

28.03.2018 u 19:59

Bionic
Reading

Termin poroda trećeg djeteta vojvotkinje od Cambridgea zakazan je za 23. travnja, a kako to i inače biva u kraljevskoj obitelji, ovako velik događaj isplaniran je do najmanjeg detalja

Kate Middleton trećeg kraljevskog nasljednika ili nasljednicu svome suprugu princu Williamu, prema liječničkim prognozama trebala bi donijeti na svijet 23. travnja, kada je zakazan njezin dolazak u privatno rodilište St. Mary u Londonu.

U istoj bolnici vojvotkinja je na svijet 2013. donijela i sina Georgea te dvije godine kasnije kćerkicu Charlotte.

Sigurnosni kriteriji, luksuzni apartman te brižno osoblje ono su što karakterizira ovu ustanovu. Troškovi noćenja u bolnici mogu se popeti do vrtoglavih 9, 650 funti (82.000 kuna).

'Ovo je operacija na visokoj sigurnosti. Kraljevsko osiguranje redovito od sredine ožujka obilazi predviđenu sobu u kojoj će odsjesti Kate Middleton te na odlasku zaštitnom trakom obilježe vrata kako bi svi znali da je pristup unutra strogo zabranjen. Provjerava se čak i ventilacija, hodnici te prostori iznad i ispod sobe', otkrio je izvor blizak britanskom kraljevstvu za strane medije.

Isti izvor napominje i kako je cijeli protokol vojvotkinjinog odlaska u bolnicu isplaniran do najsitnijeg detalja. 'Sve je još davno isplanirano. Kate ima takozvani 'beba tim' koji uključuje i njezinu majku Carol Middleton. Svi moraju biti dobro upoznati s planom te isto tako postoji i plan B ukoliko nešto pođe po krivu. Naravno svi se više oslanjaju na prvotni plan. Cijela jedna nova grupa ljudi bavi se trudnoćom i dolaskom trećeg djeteta, a to uključuje odnose s medije, ali i sigurnost majke i bebe', objasnio je neimenovani izvor.

  • +3
Kate Middleton u posjeti Osnovnoj školi Pegasus Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bolnica je od Kensingtonske palače gdje živi kraljevski par udaljena svega kilometar i pol stoga ne bi trebalo biti nikakve panike ako trudovi krenu i ranije od predviđenog.

Nakon što 36-godišnja vojvotkinja na svijet donese svoje treće dijete, za koje se do tada neće znati spol, kratko će odmoriti u svom luksuznom apartmanu gdje će joj na raspolaganju svakog trenutka biti i osobna medicinska sestra te liječnik. Odlazak kući s bebom očekuje se samo dan nakon poroda ukoliko se Kate bude osjećala dobro.

  • +42
Kate Middleton i princ William

Iščekivana princeza ili princ svojim rođenjem postat će i peti po redu u liniji za britansku krunu.