ŠTO KAŽU KLADIONICE

Kako će Kate Middleton i princ William nazvati svoje treće dijete

27.03.2018 u 20:35

Bionic
Reading

Budući da je termin rođenja trećeg djeteta vojvotkinje Kate Middleton i princa Williama sve bliži, javnost je sve nestrpljivija. Iako spol nasljednika kraljevskog para još nije poznat, ovo su najizglednija imena koja bi mogli nadjenuti bebi

Za nekoliko tjedana svijet će upoznati novog kraljevskog nasljednika, treće dijete princa Williama i njegove supruge Kate Middleton. Hoće li četverogodišnji princ George i dvije godine mlađa princeza Charlotte dobiti brata ili sestru drži se u strogoj tajnosti, no strani mediji već su napravili listu najizglednijih imena.

Ako bude djevojčica:

1. Alice

Vodeće mjesto na britanskim kladionicama je upravo ime Alice. Princeza Alice je inače kći kraljice Victorije i princa Alberta te je bila sinonim za osobu koja se borila za ženska prava tijekom prošlosti.

2. Mary

Ime Mary također je uzeto u obzir budući da je puno ime aktualne kraljice Elizabete II (Elizabeta Alexandra Mary).

3. Victoria

Žensko ime koje je itekako popularno u Velikoj Britaniji, a osim nekadašnje kraljice trenutno ga nosi i neokrunjena modna ikona Victoria Beckham također poznata Britanka.

4. Diana

Ime tragično preminule princeze Diane koja nažalost nikada nije upoznala svoje unuke jedno je od mogućih koje će nositi treće dijete kraljevskog para. Iako je krsno ime princeze Charlotte upravo Diana, mediji tvrde kako su William i Kate razmišljali i o ovom simboličnom nazivu. Ipak, postoje i oni koji tvrde da sam vrh kraljevstva nije oduševljen tom činjenicom. Osim toga ukoliko se rodi još jedna princeza te bude nosila ime Diana, svi će je konstantno uspoređivati s bakom, koju je kao što svi dobro znamo jako teško zasjeniti.

5. Elizabeta

Prije rođenja princeze Charlotte, par je razmišljao i o imenu Elizabeta, pa mnogi misle kako će treće dijete možda nositi upravo to ime. Prabaka i britanska kraljica vjerojatno bi bila ponosna da se to dogodi.

  • +2
Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ako bude dječak:

1. Albert

Suprug kraljice Victorije nosio je ime princ Albert, pa neki smatraju kako bi se budući sin vojvotkinje I vojvode od Cambridgea trebao zvati upravo prema daljnjem rođaku.

2. Arthur

Arthur je uobičajeno ime za muškog nasljednika kraljevske obitelji, pa ga tako u svojem punom nazivu imaju i princ Charles, ali i njegov sin princ William. Zato neki smatraju kako će i William svome sinu nadjenuti ovo ime koje potječe iz keltske povijesne priče u kojoj nosi značenje medvjed.

  • +42
Kate Middleton i princ William

3. Frederick

Stručnjaci ističu kako je na visokoj poziciji na kladionicama i muško ime Frederick kao jedno od izglednih imena trećeg djeteta omiljenog kraljevskog para.

4. Henry

Jedna od opcija je i Henry koje ima vrlo znakovitu simboliku. Naime, djetetov stric princ Harry u punom nazivu svoje titule nosi ime Henry Charles Albert David.

5. Philip

Na kraju, najznačajnije ime koje bi trećem djetetu mogli dati Kate i William je Philip koje nosi uspomenu i na pradjeda, supruga kraljice Elizabete II.

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia