NJEziNO VRIJEME DOLAZI

Poput slavne mame: Upoznajte kćer omiljene buntovnice ex-Yu kinematografije

04.04.2018 u 10:09

Bionic
Reading

Glumica Anica Dobra i danas, u svojim pedesetima, plijeni mladenačkim izgledom, talentom i šarmom. Ljepotu, ali i ljubav prema daskama koje život znače naslijedila je od nje 21-godišnja kći Mina Softić. Studira glumu, glumi u predstavama, radi sinkronizacije animiranih filmova, a imala je debi na velikom platnu u filmu redatelja Boška Ilića 'Apsurdni eksperiment', uz Lazara Ristovskog, Srđana Žiku Todorovića, Branku Katić i Mikija Manojlovića

Anica Dobra, jedno od najpopularnijih lica ex-Yu kinematografije, koju će gledatelji ponovo moći pratiti u našoj popularnoj televizijskoj seriji 'Crno-bijeli svijet', jedna je od onih glumica koje ne stare. No došlo je vrijeme da javnost upozna Aničinu kćer koja polako, ali sigurno ide njezinim stopama prema velikim ulogama. Mina Softić još je studentica na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, ali već naveliko radi.

Povratak u 13. 📸 @miajovanovic97 #povratakotpisanih

A post shared by Mina Sovtic (@knife_afterdark) on

Buduća dramska umjetnica priznaje da joj je karijera njezine majke isprva bila prepreka da krene u glumačke vode, ali, kako kaže, poriv za tom profesijom nije mogla ugušiti.

'Oduvijek sam znala da ću se baviti umjetnošću. Odmalena me to ispunjavalo premda sam mislila da ću izabrati režiju. Kad sam prvi put snimala film, znala sam da ću biti glumica jer mi je bilo zanimljivo to što sve mogu napraviti s tekstom koji mi je dan', izjavila je Mina ranije u televizijskoj emisiji '150 minuta'.

To catch a thief 🐾#tomshelby

A post shared by Mina Sovtic (@knife_afterdark) on

Anica Dobra ostvarila je fantastične glumačke role, od kojih neke imaju kultna mjesta u regionalnoj kinematografiji. Ima i uspješnu međunarodnu karijeru. Među ostalim je u Njemačkoj 1992. u filmu '5 Zimmer, Küche, Bad' glumila s oskarovcem Christophom Waltzom.

Jedna od najljepših žena srpske kinematografije kćer Minu dobila je u braku s predsjednikom nogometnog kluba Dorćol, Miodragom Mićom Softićem.

'Jedina ambicija koju bi roditelj trebao prenijeti djetetu su moralne vrijednosti. Priželjkujem individualnost, a što god da odluči, to ću i podržati', izjavila je Anica ranije na temu Minine odluke da postane glumica.

  • +7
Anica Dobra Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL