Prvih šest sezona

Popularna TV serija 'Bosch' na CineStar TV Premiere 1 kanalu

07.06.2021 u 11:40

Bionic
Reading

Prvih šest sezona serije „Bosch“, jedne od najpopularnijih TV krimi serija temeljena na bestselleru autora Michaela Connellyja, emitirat će se od 7. lipnja 2021. godine u 21h na CineStar TV Premiere 1 kanalu

Titus Welliver („Argo“, „Sinovi anarhije“) glumi losanđeleskog detektiva za ubojstva Harryja Boscha. Kao i svaki dobar protagonist Bosch ima problema s autoritetom, slijedi vlastiti instinkt prilikom čega krši nekoliko pravila postižući najbolji postotak riješenih slučajeva u cijeloj Kaliforniji. Za Boscha ne postoje iznimke - Ili su svi bitni ili nitko nije bitan.

Serija 'Bosch' oduševila je kritiku i publiku i ocijenila je visokom 8,4 ocjenom na IMDB-u i s čak visokih 97% na Rotten Tomatoes.

Prva sezona spaja Connellyjeva tri romana (Grad kostiju, Echo Park i Plavuša u betonu). Nakon što pas donese kost poslije šetnje na Hollywood Hillsu, Harry otkriva kako je u pitanju ljudska kost. Tijekom istrage susreće se s problemima unutar policijske uprave, medijima koji počinju gubiti kontrolu, obitelji koju je razorilo nasilje te mnogim drugim problemima. U ovo je utkana priča iz Echo Parka koja prikazuje serijskog ubojicu Rayanarda Waitsa optuženog za dva gnusna ubojstva. Priznaje sva ubojstva i nekoliko drugih – uključujući i slučaj s kostima kako bi izbjegao smrtnu kaznu. Dok putuje kako bi identificirao mjesta gdje je zakopano još žrtava, Waits bježi i ponovno ubija. Boschova bivša supruga Eleanor, nekoć briljantna forenzička profilerica, omogućit će Boschu ključan proboj u slučaju dok on sudjeluje u igri mačke i miša. Kako bi se produbio lik Harryja Boscha, roman Plavuša u betonu pruža dodatnu priču. Bosch je optužen za nezakonito pucanje na osumnjičenog serijskog ubojicu, a suđenje služi kao podloga kako bi se istražila Boschova prošlost čime se prodire u motivaciju njegova lika.

U drugoj sezoni Harry Bosch se vraća na posao nakon suspenzije te preuzima slučaj koji bi mu mogao postati najveći izazov u karijeri. Novi slučaj utječe i na zamjenika načelnika Georgea Irvinga. Tijekom istrage tijela pronađenog u prtljažniku na Mulholland Driveu, Bosch dobiva informaciju koja se odnosi na ubojstvo njegove majke. Radi istrage o Tonyju Allenu, Bosch odlazi u Las Vegas gdje mu ponovni susret s kćeri Maddie otkriva kako nešto nije uredu. U međuvremenu zamjenik načelnika kandidira se za gradonačelnika. Dok FBI nudi Eleanor ponudu koju ne može odbiti, Bosch se susreće sa šefom mafije u Vegasu. Kraj druge sezone donosi nam eksplozivni vrhunac u vezi slučaja Tonyja Allena i ubojstva Harryjeve majke.

Treća sezona donosi slučaj o ubojstvu veterana beskućnika. Ružna istina o ubojstvu njegove majke učinila je detektiva Harryja Boscha napetim i nemirnim. Harryjev dugogodišnji partner Edgar otkriva kako Bosch ima zamršenu prošlost s mrtvim čovjekom. Zbog sumnjivih teorija oko krivca i Edgarovog „obrađivanja“ dokaza, Bosch se sukobljava sa svojim kolegama koji postavljaju pitanje je li Bosch anđeo osvetnik. Harry i njegove kolege trude se otkriti tko mu pokušava smjestiti. Dok se Edgar suočava s posljedicama velike odluke, Bosch spoznaje da se njegova prošlost još dugo neće riješiti.

U četvrtoj sezoni detektiv Harry Bosch još uvijek pokušava doznati istinu iza majčinog hladnokrvnog ubojstva. Ubojstvo odvjetnika dovodi grad do ruba pa se Edgar pridružuje radnoj skupini na čelu s Boschom, iako teško održava ravnotežu između posla i obitelji, Bosch pokušava nadoknaditi izgubljeno vrijeme s Maddie. Holivudska postaja nađe se pod taktičnom uzbunom te radna skupina pokušava spasiti istragu, Bosch se nađe u dubinama podzemlja Los Angelesa i suočava se s prošlošću.

Peta sezona istražuje novi dokaz koji bi mogao srušiti stari slučaj i ugroziti sve u što Bosch vjeruje. U međuvremenu u mjesnoj ljekarni dogodi se pljačka koja završi ubojstvom koje otkriva „prsten opijuma“ što Boscha odvodi na opasan put. Tražeći vezu s „tvornicom tableta“ Bosch kreće na tajni zadatak zbog čega se Maddie bori s emocionalnim posljedicama posla svog oca. Bosch rješava nezavršene poslove, ali u tom trenutku Irving objavi nešto što uvelike može ugroziti odjel.

U šestoj sezoni Bosch još uvijek radi na slučaju ubojstva Daisy Clayton, Edgar istražuje korumpirane policajce, Maddie započinje novo stažiranje, a šef Irving kreće u svoju gradonačelničku kampanju. Tijekom istrage Bosch i FBI posumnjaju u skupinu građana u vezi s radioaktivnim cezijem i ubojstvom Stanleyja Kenta na jezeru Hollywood. Maddie pronalazi zagonetan propust u transkriptu o suđenju, a Bosch i Edgar pojačavaju potragu za cezijem kada se pojavi tijelo beskućnika prekrivenoga radijacijskim opeklinama. Radeći na zatvaranju slučaja ubojstva saveznog doušnika, Bosch i Edgar otkrivaju novi trag. Irving i Maddie donose važne odluke o svojoj budućnosti dok se Bosch i Edgar suočavaju s izborom: Pustiti, ili uzeti stvari u svoje ruke.

TV seriju „Bosch“ pratite od  7. lipnja na CineStar TV Premiere 1 kanalu, a točan raspored prve sezone možete pronaći na web stranici: https://cinestartvchannels.hr/film-serija/bosch-i-ep-1/

Ukoliko još uvijek nemate dostupne kanale CineStar TV Channels grupacije, potražite ih kod svog operatera jer su pripremili mnoštvo filmskih iznenađenja.

Izvor: Društvene mreže