PRED ZAKONOM SU SVI ISTI

Policija je pokrenula istragu: Alkotestiranje nije zaobišlo ni princa Philipa, koji u automobilu nije bio sam

18.01.2019 u 13:46

Bionic
Reading

Nakon što je jučer sudjelovao u prometnoj nesreći, baš kao i vozačica drugog automobila, i princ Philip podvrgnut je alkotestu, kako bi policija odbacila bilo kakve sumnje da je do iste došlo upravo zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iako je član kraljevske obitelji, točnije suprug britanske kraljice, princ Philip pred zakonom je jednak, stoga se bez pogovora podvrgnuo alkotestiranju, koji je bio negativan

Otkako se dogodila nesreća, iz koje je princ Philip izašao neozlijeđen, ali vidno potresen, ne prestaju se otkrivati novi detalji iste. Tako se doznalo kako u automobilu princ nije bio sam, osoba, čiji identitet i dalje nije poznat, nalazila se na suvozačevom mjestu i također prošla neozlijeđeno.

Zbog svega što se dogodilo, policija mora provesti istragu kako bi se ustvrdila što se točno odigralo i zašto je do nesreće uopće došlo, iako se već naveliko nagađa kako je 97-godišnjem princu Philipu zasmetalo sunce, odnosno odbljesak istog, zbog čega je izgubio nadzor nad automobilom.

Budući da je svaka prometna nesreća za njih ista, samog vojvodu morat će i ispitati nakon što se oporavi od nesreće. Prema mišljenju stručnjaka, princa Philipa bi policija na kraju mogla okriviti zbog nepažljive vožnje, no sud bi mogao izbjeći tako da preda svoju vozačku dozvolu i više nikada ne sjedne za upravljač automobila.

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mnogi smatraju kako je princu dozvola trebala biti odavno oduzeta budući da, iako to on možda ne misli tako, sa 97. godina njegove vozačke sposobnosti baš i nisu na nivou - osim što ne može brzo reagirati i vid mu više nije kao nekada.

No, ono što je zabrinulo Britance činjenica je da u automobilu kojim je upravljao princ Philip nije bilo osiguranja, već su se oni vozili daleko iza njega.