NAKON 20 GODINA

Princ Philip i Sarah Ferguson ponovno zajedno: Je li ovo dokaz da joj je sve oprostio?

14.10.2018 u 13:01

Bionic
Reading

Ove subote novopečeni supružnici, britanska princeza Eugenie i biznismen Jack Brooksbank s javnošću su podijelili četiri službena portreta s njihovog kraljevskog vjenčanja održanog u kapelici St. George

Za službenog fotografa par je odabrao Alexa Bramalla koji je imao priliku surađivati s princeom Eugenie 2016. godine u nastajanju modnog editorijala za magazin Harper's Bazaar. Britanski modni fotograf, čiji su radovi krasili stranice magazina Vogue i Vanity Fair, stvorio je službene portrete para i kraljevske obitelji u dvorcu Windsor nakon svečane ceremonije vjenčanja.

PRINCEZA EUGENIE I JACK BROOKSBANK

Evo tko je sve od poznatih stigao na vjenčanje omiljene unuke kraljice Elizabete II

Pogledaj galeriju

'Velika je čast i privilegija biti odabran za službenog fotografa princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka na njihov veliki dan', stoji u izjavi Bramalla koju je objavila Kensingtonska palača.

Dva službena portreta snimljena su u Bijeloj sobi dvorca Windsor. Crno-bijela fotografija predstavlja par u kočiji nakon izmjene bračnih zavjeta u kapelici St. George, dok finalni portet, snimljen u kraljevskoj loži otkriva princezu Eugenie u svečanoj haljini s potpisom američkog dizajnera Zaca Posena koju je nosila na prijemu gostiju.

Na vjenčanju, Eugenie je zablistala u vjenčanici s potpisom Petera Pilotta i Christophera De Vosa koji su britanski brend Peter Pilotto osnovali u Londonu 2007. godine.

  • +13
Vjenčanica princeze Eugenie Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/montaža

Iako je vjenčanje princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka prošlo bez pretjeranih ekscesa, jedna u nizu službenih fotografija s vjenčanja prikazuje princa Phillipa koji se prvi put nakon 20 godina fotografirao u društvu Sarah Ferguson Fergie.

Usprkos dugogodišnjim javnim razmiricama, majka princeze Eugenie zbog službenog portreta morala je stajati u društvu svoga bivšeg svekra u Bijeloj sobi dvorca Windsor.

Britanski mediji ističu kako je Vojvotkinja od Yorka bila itekako nervozna prilikom susreta s princom Philipom. Iako joj se nekoć divio, danas 97-godišnji Philip proglasio ju je personom non grata 1992. godine nakon što su ju paparazzi uočili u toples izdanju i izmjenjivanju nježnosti s američkim ljubavnikom Johnnyjem Bryanom.

  • +2
Princeza Diana i Sarah Ferguson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za vojvodu od Edinburgha također se govorilo kako je pokušavao spriječiti ostale članove kraljevske obitelji od spašavanja Sarah Ferguson uslijed financijskih poteškoća i nikako nije mogao shvatiti njezinu bliskost s bivšim suprugom, princom Andrewom.

Kraljevski protokol, međutim, diktira da obitelj mladenke ne smije izostati na službenim fotografijama vjenčanja, stoga je Sarah Ferguson, kao i njezin bivši svekar princ Philip, na trenutak odlučila zakopati ratnu sjekiru.