KRIVA JE GENETIKA

Iako je tek u ranim 30-ima princ Harry susreće se s noćnom morom svakog muškarca

07.11.2018 u 14:27

Bionic
Reading

Baš kao i njegova djeda princa Philipa, oca princa Charlesa ,ali i starijeg brata Williama, ni Harryja nije zaobišla obiteljska crta ranog gubitka kose. Problem o kojem muškarci nerado govore i koji je svakome svojevrsna trauma, njega, čini se, najmanje zabrinjava

Većina muškaraca počinje gubiti kosu upravo zbog genetskog poremećaja, tj. nasljednog ispadanja kose poznatog pod nazivom androgenetska alopecija, a on zahvaća čak 75 posto muške populacije na svijetu. Primjere genetski uzrokovanog opadanja kose vidimo i u britanskoj kraljevskoj obitelji, prvo kod princa Williama, a sad i kod 34-godišnjeg princa Harryja.

Mlađi sin princeze Diane i princ Charlesa baš poput svoga oca, ali i starijeg brata Williama ulaskom u 30-e susreo se s problemom koji muči mnogo muškaraca.

Doktor Asim Shahmalak, iz klinke u Manchesteru u kojoj radi kao stručnjak za transplantaciju kose također je primijetio gubitak kose na Harryju.

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'U prošloj je godini došlo do značajnog ubrzavanja njegove ćelavosti i Harry sada gubi kosu jednako brzo kao i njegov brat William. Ako sada ne poduzme neke mjere, suočit će se s patnjom od naprednog muškog obrasca ćelavosti poput svog brata u četrdesetima pa nadalje', započeo je čuveni doktor, a potom otkrio u kojim životnim fazama muškarci prestaju mariti o svojoj ćelavosti.

  • +4
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Posljednja godina bila je divno razdoblje sreće za Harryja, a sve je kulminiralo vjenčanjem s Meghan u Windsoru u svibnju. Bračna sreća ne uzrokuje nikakve hormonske promjene koje bi utjecale na gubitak kose, ali istraživanje pokazuje da muškarci u toj fazi imaju tendenciju manje skrivati gubitak kose. To odražava prirodu i potrebu za pronalaženjem partnera. Kada se taj cilj postigne, malo je manje je razloga pokrivanje gubitka kose', ističe doktor Shahmalak.

  • +18
Princ William i Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nadalje, doktor otkriva koji su sve načini prikrivanja preranog gubitka kose.

'Postoje jednostavni načini za maskiranje pojave gubitka kose u kratkom roku. Možete koristiti sredstva za zgušnjavanje kose, što Wayne Rooney čini već godinama, a tada kosa izgleda bujnije nego što to zapravo jest. Također možete zavarati i bojenjem kose. Baš kako je David Beckham nedavno učinio', rekao je isti doktor te dodao da mnogi muškarci početkom gubitka kose krenu puštati bradu kako bi skrenuli pažnju sa svoje kose na ostatak lica.

Koliko vidimo, britanski princ ne mari za prirodnu pojavu na koju ne može utjecati, a pogotovo jer trenutno pored sebe ima suprugu koja ga voli bez obzira na stanje njegove kose.