16. lipnja

Poklanjamo ulaznice za popularni klupski program 'Sutra je subota' u Petom Kupeu

12.06.2023 u 15:48

Bionic
Reading

Promocije albuma, atraktivne svirke i opuštena druženja ovog tjedna u Petom Kupeu: Ilija Rudman, Plesač sporog stepa, Zhlehtet, Soul Shadows...

Na novi Locco Motion Session u utorak stiže cijenjeni slovenski bend Zhlehtet. Ilija Rudman promovira svoj osmi studijski album u srijedu na terasi kluba. Svoj novi album predstavlja u četvrtak i Max Juričić kao Plesač sporog stepa. U Peti Kupe stiže i popularni klupski program Sutra je subota.

Locco Motion Session / Zhlehtet, 13. 6

Od jazz klubova do psy-trance festivala – mjesta su na kojima odlično funkcioniraju naši prvi inozemni gosti na Locco Motion Sessionu.

Zhlehtet, kolektiv koji vodi slovenski pijanist i skladatelj Rok Zalokar, fokusiran je na suvremeni zvuk, pojavljuje se u raznim iteracijama i spaja akustični i elektronički zvuk. Izlazeći iz duhovne jazz tradicije, kontinuirano izražava poruku trenutka i međusobnog razumijevanja.

Zhlehtet - Line for Our Past Selves Izvor: Društvene mreže

To je rezultiralo kritički hvaljenom serijom albuma – nadrealnim studijskim kolažnim albumom Toyomi i albumom uživo Celica, objavljenima 2020. Nakon njih slijedi album Portals Vol. 1, koji je od strane kritike proglašen jednim od najboljih slovenskih albuma 2022. Upravo uoči nastupa u Petom Kupeu bend je objavio i novi album Poletje Loops.

event: www.facebook.com/events/835489298239805

Pulsar Diaries by Ilija Rudman - promocija albuma, 14. 6.

'Ako ste plesali u Zagrebu, Berlinu, Sao Paolu ili u Tisnom, velike su šanse da ste uživali u jednom od njegovih prekrasno uklopljenih setova kozmičkih boja electro funka i disco duba. Hrvatski house i disco boogie impresario Ilija Rudman skreće u deep space s novim LP-om od šest pjesama Pulsar Diaries.'

Ove birane riječi objavio je International Feel Recordings, diskografska kuća u vlasništvu slavnog Gerda Jansona, za koju je Ilija izdao spomenuti album, inače svoj osmi studijski. U posljednjih 20 godina Ilija nas je obradovao svojim albumima, singlovima i remiksevima – savršeno napisanim ljubavnim pismima za boogie, electro i disco iz 80-ih.

Ilija Rudman - Pulsar Diaries Izvor: Društvene mreže

S novim albumom koji se proteže kroz nekoliko svjetova, Ilija Rudman stvorio je rijedak artefakt: dijelom soundtrack za putovanje u svemir, dijelom meditacija o ljudskom stanju, dijelom gorući dinamo na plesnom podiju. Bilo da ste u klubu okruženi prijateljima ili kod kuće sami, ovo je ploča koja proširuje um i uzdiže maštu.

Okružen prijateljima i štovateljima, Ilija će u srijedu, 14. lipnja predstaviti Pulsar Diaries na terasi Petog Kupea. U opuštenoj ljetnoj atmosferi pustit će cijeli album, kao i još mnogo muzike u sličnom space ambient stilu. Event traje od 18 do 23 sata, a ulaz je slobodan!

event: www.facebook.com/events/650503120274577

Plesač sporog stepa - promocija albuma, 15. 6.

Stigao je taj dan – Plesač sporog stepa predstavlja 15. lipnja u Petom Kupeu album 'Sunčana strana Mjeseca 1', i to uz slobodan ulaz. Kritičari su ga već nazvali neodoljivo šarmantnim albumom za nadolazeće ljeto za sve kojima je do zdravog eskapizma, slavljenja života, vedrine i optimizma. Albumom tako odjekuju karipski ritmovi, melodije Havaja, izraelski klezmer, te sjevernoafrički i dalekoistočni zvukovi.

Plesač sporog stepa u studijskoj postavi - Max Juričić (vokal, ukulele), Gustav Barišin (marimba), Vlade Matulić (klarinet, vokal) i Ante Prgin Surka (bubanj, beatbox i vokal) odsvirat će sve pjesme s hvaljenog albuma, već ranije objavljene singlove, kao i one iz budućnosti.

Plesač Sporog Stepa feat. Rok Juricic - Ko Da Nema Sutra Izvor: Društvene mreže

Plesač sporog stepa je autorski projekt Maxa Juričića, pionira novog vala s Azrom, Filmom i Le Cinema. Devedesetih je s Vješticama predvodio world music scenu, a početkom ovog stoljeća sa Šo!mazgoon i Gego&Picigin bendom pokrenuo otočki val. Unatoč slavnoj prošlosti i velikom utjecaju na domaću rock scenu, Max je i dalje vrlo produktivan, kako kroz bend Ljetno kino kojeg vodi od 2009. godine, tako i s recentnijim Plesačem sporog stepa.

event: www.facebook.com/events/225616410262114

Applejam / Soul Shadows, 16. 6.

Nakon prošlotjednog prvog druženja na terasi, u petak, 16. lipnja već od 17 sati vraća se Applejam te najbolji europski soul-funkeri iz Amsterdama i Zagreba okupljeni u sastav Soul Shadows.

Glazbenici iz Soul Shadows benda rezidenti su amsterdamskog Bourbon Street cluba, a o njima se raspisao i najpoznatiji svjetski portal za soul glazbu Soultracks koji je objavio njihove singlove uz sjajne recenzije, naglašavajući da je to prvi europski bend koji svira soul svjetske kvalitete. Bend se može pohvaliti i nastupima s Marijom Biondijem, Beyonce, Smoove&Turrellom, a dobili su i poziv Gregoryja Portera za zajedničku svirku.

Soulshadows - Croatia's Paradise Izvor: Društvene mreže

Program Applejam donosi svakog vikenda tijekom lipnja i srpnja opušteno druženje na terasi uz slobodan ulaz te finu selekciju pića i hrane.

event: www.facebook.com/events/1007881316891302

Sutra je subota, 16. 6.

Nakon dva uvodna povratnička rasplesana tuluma, klupski program Sutra je subota poziva na ukrcaj u Peti Kupe ovog petka, 16.lipnja. Logičan slijed bio je da ova popularna klupska večer nađe svoje mjesto u klubu koji se posljednjih godinu dana etablirao kao pravi izbor zabavu, izlazak i opuštanje u Zagrebu.

Da nema švercanja na podiju pobrinut će se uigrani DJ trojac - Rea, Mirzaisfab i Indy koji nam donose mash-up setove s puno hip-hopa, r'n'b-a, dancehalla, afrobeata, housea i drugih stilova. Očekujte puno raznovrsne plesne muzike, dobru zabavu, rasplesanu ekipu i zadnji pozdrav proljeću na plesnom podiju!

event: www.facebook.com/events/165453696260665

Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su putem poveznice: https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za SUTRA JE SUBOTA presents NEMA ŠVERCANJA (16.06.2023. Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Jelena Dragić i File Juričević.