TALIJANSKI SCI-FI FILM

Pojava novog soja koronavirusa iz naftalina izvukla 'Omicron', film iz 1963., čija je popularnost naglo skočila

01.12.2021 u 14:41

Bionic
Reading

U svjetskoj filmskoj arhivi postoje čak tri filma, za koje su tek rijetki čuli, no kojima je popularnost posljednjih dana naglo skočila i to iz jednog jedinog razloga - jer sva tri u svom imenu imaju riječ Omicron, koja je trenutno, zbog svoje povezanosti s koronavirusom, jedna od najpopularnijih na svijetu

Ako ste barem na tren otvorili neki od portala, mala je vjerojatnost da posljednjih dana sa svih strana ne iskače jedna te ista riječ - Omicron. Naravno, riječ je o novom soju koronavirusa koji se proširio svijetom, nakon što su ga znanstvenici identificirali u Južnoj Africi.

A upravo zahvaljujući Omicronu s dna ladice izvučeni su i istoimeni filmovi, koji vjerojatno nikada i ne bi zaživjeli da nije bilo upravo ovog virusa. Baš kako je, kada je uopće i krenuo prvi val koronavirusa, porasla gledanost filmova poput onog Stevena Soderbergha iz 2011. ‘Zaraza’, sada bi se isto moglo dogoditi i sci-fi talijanskom filmu ‘Omicron’ iz 1963., kojeg je režirao Ugo Gregoretti, a glavne uloge dodijeljene su Renatu Salvatoriju, Rosemary Dexter.

Film 'Omicron' iz 1963. Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Radnja filma prati izvanzemaljca koji zauzima tijelo radnika u tvornici, a sve kako bi shvatio kako naša rasa funkcionira. A kako sve to izgleda, sada se može vidjeti i na YouTubeu, gdje je postavljen cijeli film.

The Visitor from Planet Omicron - Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Zanimljivo je da se upravo taj film našao u natjecateljskom dijelu 24. Venecijanskog filmskog festivala, održanog te 1963. godine.

No, nije to jedini film koji sadrži ime Omicron. Postoji i drugi, redatelja Mikea Donahue, ‘The Visitor from Planet Omicron’, a na IMDb-u nalazi se i film Jareda Whithama, ‘Project Omicron’.