NAJLJEPŠA REKLAMA

Pogledajte trailer za 'Bliss', film sa Salmom Hayek i Owenom Wilsonom, u kojem ćete prepoznati prekrasne prizore Splita i otoka Lopuda

13.01.2021 u 13:45

Bionic
Reading

Amazon Prime Video objavio je foršpan romantičnog znanstvenofantastičnog filma 'Bliss'. Uz realne priče o ljubavi i odnosu oca i kćeri, film provlači znanstvenofantastičnu priču o životu u računalno generiranoj iluziji koju su dvoje glavnih glumaca, Salma Hayek i Owen Wilson, snimali na Lopudu i u Splitu

Hrvatskim gledateljima ovaj će film biti posebno zanimljiv zbog činjenice da su se dijelovi snimali u Splitu i na dubrovačkom području, zbog čega su holivudske zvijezde Salma Hayek i Owen Wilson u srpnju 2019. boravili u Hrvatskoj.

U Splitu su kadrove snimali na Vidilici, u Galeriji Meštrović, rivi i na Prokurativama, nakon čega je tijekom noćne vožnje brodom Hayek poslala poruku 'Volim te, Hrvatska'.

Lijepoj glumici ovo nije bio prvi posjet našoj zemlji te godine. U Hrvatskoj je Hayek boravila i tog proljeća, kad je u Rovinju i Zagrebu s kolegama Ryanom Reynoldsom i Samuelom L. Jacksonom snimala film 'The Hitman's Wife Bodyguard'.

Nakon Splita snimanje 'Blissa' nastavilo se na dubrovačkom području, gdje je ugostitelje na Lopudu i trgovce na Lokrumu Wilson oduševio svojom jednostavnošću.

Wilson u 'Blissu' glumi svježe razvedenog Grega koji na svom divljem putovanju upoznaje tajanstvenu Isabel (Hayek), beskućnicu koja tvrdi da je svijet računalno generirana iluzija. Kako sugerira foršpan, Greg ubrzo otkriva da u Isabelinoj teoriji možda ima nešto istine.

  • +13
Salma Hayek i Owen Wilson u filmu 'Bliss' Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

To otkriće mijenja Gregov pogled na svijet, a bezbrižno prihvaćanje uzbuđenja koje mu nosi simulacija, oslobađa ga težine njegove krivnje i odogvornosti. Međutim, u život mu se ubrzo upleće stara stvarnost u obliku kći Emily (Nasta Cooper) koja ga pokušava vratiti natrag u svoju verziju stvarnosti, za koju Isabel tvrdi da nije stvarna.

Kako kaže scenarist i redatelj filma Mike Cahill, pitanje čija je stvarnost stvarna, Isabelina ili Emilyna, glavna je dramska okosnica filma.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Htio sam ispričati priču o krhkosti uma i podatnosti naše percepcije. Posebno sam želio snimiti film koji se suosjećajno i s empatijom odnosi prema različitim načinima gledanja na svijet, a ne da ih prosuđuje. Meni je ovo važan most povezivanja koji je potreban ljudima i osjećao sam da na zabavan i uzbudljiv način mogu dramatizirati ovu ideju, istovremeno zadržavajući njenu emocionalnu snagu', izjavio je Cahill.

Film 'Bliss' Amazon Prime Video će objaviti 5. veljače.