NA KINOTV- U

Pogledajte 'Predsjednikove ljubavnice' i 'Rimu, s ljubavlju'

17.01.2014 u 12:38

Bionic
Reading

Filmski kanal KINOTV za vikend je pripremio dva sjajna filmska ostvarenja - 'Predsjednikove ljubavnice' s Billom Murrayem u ulozi američkog predsjednika Franklina Delano Roosevelta i komediju slavnog Woodyja Allena 'Rimu, s ljubavlju'

Brojne velike povjesne ličnosti privatno se nisu držali moralnih i etičkih standarda, a takav je bio i Franklin Delano Roosevelt, američki predsjednik od 1932. do 1945. Godine. On je imao, pored nekoliko ljubavnica, ljubavnu aferu sa daljnjom rođakom Margaret 'Daisy' Suckley, a njihov odnos opisuje duhovita drama 'Predsjednikove ljubavnice' ('Hyde Park on Hudson') koji je 2012. godine režirao Roger Michell, poznat po hit filmu 'Ja u ljubav vjerujem' ('Notting Hill'). Film 'Predsjednikove ljubavnice' možete pogledati večeras od 22 sata na filmskom kanalu KINOTV, a u ulozi predsjednika Roosvelta briljira Bill Murray koji je za tu ulogu prije godinu dana bio nominiran za Zlatni globus. Njegovu ljubavnicu Daisy Suckley glumi Laura Linney, Ako nekog zanimaju povjesni fakti, Roosvelt je bio devet godina stariji od Daisy Suckley, preminuo je 1945. godine u 63. godini, dok je ona umrla 1991., imala je 99 godina.

Foršpan filma 'Predsjednikove ljubavnice'

A ako se želite nasmijati na sav glas, u subotu od 22.05 sati na KINOTV-u pogledajte komediju Woodyja Allena 'Rimu, s ljubavlju' ('To Rome with Love'), njegov posljednji film s europske redateljske turneje. Nakon što je snimio filmove u Londonu, Barceloni i Parizu, film 'Rimu, s ljubavlju' snimljen je 2012. godine i smješten je u glavni grad Italije gdje kroz četiri priče susrećemo živopisne likove koje glume zvijezde poput Penelope Cruz u ulozi prostitutke, Aleca Baldwina, Roberta Benignija, Jessea Eisenberga, Ellen Page i samoga Woodyja Allena. Za ljubitelje Woodyja Allena ovo je još jedan njegov film koji ne smijete propustiti.

Foršpan filma 'Rimu, s ljubavlju'