Počinje serija 'Elizabeta protiv terora'

Počinje serija 'Elizabeta protiv terora'

07.04.2014 u 14:17

Bionic
Reading

Ponedjeljkom na TV 1000 gledajte hvaljene filmove 'Plava država', 'Praznici s April', 'Studengora' i 'Elitna postrojba'. Uživajte gledajući neke od najpoznatijih glumaca današnjice, uključujući Nicole Kidman, Philipa Seymoura Hoffmana, Judea Lawa i Katie Holmes, svaki ponedjeljak u 20 sati. A svakog utorka, od 8. travnja na kanalu Viasat History u 21 sat pogledajte seriju 'Elizabeta protiv terora'

PONEDJELJKOM NA TV 1000

'Plava država' - ponedjeljak, 7. travnja, u 20 sati

Zagriženi liberal John Logue (Breckin Meyer) zakleo se da će se preseliti u Kanadu ako John Kerry izgubi izbore 2004. godine te se odjednom nađe bez posla, bez djevojke… i bez države! U namjeri da ispuni obećanje koje je dao tijekom kampanje, Logue pronalazi suputnicu – seksi i zagonetnu ženu imena Chloe (Anna Paquin), te kreće na sjever. No Chloe nije onakva kakvom se čini pa se njihovo putovanje tijekom ove pronicave romantične komedije zakomplicira mnogo više nego što je bilo tko od njih mogao zamisliti.





'Praznici s April' - ponedjeljak, 14. travnja, u 20 sati

April Burns, crna ovca u obitelji, nikad se nije slagala sa svojom majkom Joy. Joy je sad na umoru pa se April pokušava pomiriti s obitelji i poziva ih na proslavu Dana zahvalnosti u svoj stan u New Yorku gdje živi s dečkom Bobbyjem. Sama priprema možda i posljednje blagdanske obiteljske večere dovoljno je stresna, a April k tome nije vješta u kuhinji (a još joj i pećnica ne radi), pa u panici kreće u potragu po zgradi ne bi li pronašla nekoga tko će joj pomoći. Pritom moljaka eklektičnu grupu susjeda. Obitelj Burns za to vrijeme juri autocestom prema New Yorku i prisjeća se Aprilinih neuspjeha. Aprilin otac Jim čvrsto je odlučio uživati u danu, ali Joy mu uporno potkopava planove.

'Studengora' - ponedjeljak, 21. travnja, u 20 sati

'Studengora' je nezaboravna priča prema romanu Charlesa Fraziera u režiji Anthonyja Minghella s brojnim zvijezdama, a radnja je smještena na kraj Građanskog rata. Jude Law glumi Inmana, mladog vojnika koji se unatoč ozljedi pokušava vratiti u Studengoru u Sjevernoj Karolini, gdje ga čeka voljena Ada (Nicole Kidman). Ada se, dok je Inman odsutan, sprijateljuje s Ruby (Renée Zellweger), koja joj pomaže u održavanju farme pokojnoga oca. Inman za to vrijeme putuje i susreće razne zanimljive ljude. Izvornu glazbu za film skladao je Jack White iz grupe The White Stripes.


'Elitna postrojba' - ponedjeljak, 28. travnja, u 20 sati

Kapetan Nascimento, vođa odreda specijalne policije, uskoro će postati otac i ozbiljno razmišlja o mirovini. U potrazi za čovjekom koji će ga naslijediti razmatra dva mlađa pripadnika policije, izvanrednog studenta prava Andréa Matiasa i ratobornog Netoa, ali ubrzo uviđa da su obojica naivna i da moraju još dosta sazreti da bi mogli zauzeti njegovo mjesto. Događaji koje obojica proživljavaju na opasnim brazilskim ulicama, osobito tijekom pokušaja čišćenja nekih četvrti prije Papina posjeta, počinju ih neizbježno oblikovati i definirati na nepredviđene načine.

VIASAT HISTORY

'Elizabeta protiv terora' - utorak, 8. travnja, u 21 sat

U ljeto 1586. nastupila su crna vremena za Englesku. Kraljica Elizabeta bojala se za svoj život. Teroristički ogranak katoličkih ekstremista planirao ju je ubiti i na prijestolje dovesti Mariju, kraljicu Škotske. Teroriste je podupirala Španjolska, čije su flote bile spremne za invaziju u slučaju da zavjera uspije. Teroristima iz 16. stoljeća na putu je stajao jedan čovjek, Sir Francis Walsingham, Elizabetin špijunski stručnjak i šef sigurnosti. Ovaj dokumentarac razotkrit će i istražiti nove vizualne dokaze koji će promijeniti vaše mišljenje o Walsinghamovu svijetu. S pomoću dramatiziranih scena i intervjua s najboljim povjesničarima, ovaj jednosatni specijal prikazuje Walsinghamove revolucionarne špijunske tehnike i otkriva kako su stvorene tajne poruke u pokušaju zbacivanja kraljice s prijestolja.