U LONDONU

Počelo suđenje muškarcu koji je planirao napad na princa Georgea

  • N. Sa.
  • Zadnja izmjena 23.05.2018 19:59
  • Objavljeno 23.05.2018 u 19:59
Bionic
Reading

Nakon što je otkriven plan napada na četverogodišnjeg princa Georgea, britanska policija uhitila je 32-godišnjeg Husnaina Rashida, kojem je sada, u Londonu, i započelo suđenje

U Londonu je započelo suđenje 32-godišnjem Husnainu Rashidu, navodnom pristaši Islamske države, koji je optužen da je, među ostalim, planirao i napad na četverogodišnjeg princa Georgea.

Tužitelji tvrde kako je Rashid, koji se na Internetu predstavljao kao Lone Mujahid, poticao napad na nekoliko ciljeva, a jedna od namjera bila mu je i ubrizgavanje otrova u sladolede po dućanima, kao i da ubije princa Georgea u školi koju pohađa.

  • +19
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Navodno je jedna od njegovih objava na Internetu, u tajnoj grupi, uključivala i fotografiju malenog princa, adresu škole, siluetu džihadiste i poruku u kojoj je stajalo kako čak ni kraljevska obitelj neće biti sigurna i ostati netaknuta.

Rashid, učitelj islama u džamiji, iz gradića na sjeverozapadu Velike Britanije, optužen je, između ostalog, da je istomišljenicima davao savjete kako da koriste bombe, kemijske supstance i noževe za napade, te ih ohrabrivao u njihovim naumima.

Napisao je nebrojeno mnogo objava u kojima glorificira uspješne terorističke napade i poticao svoje pratitelje da naprave i sami još uspješnije. Sve optužbe Rashid odbacuje, a kako će suđenje završiti znati će se za otprilike šest tjedana, koliko se očekuje da će trajati.

Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal