PRESLATKI PRijESTOLONASLJEDNIK

Nezadovoljni princ George još jednom pokazao da mu nije sve po volji

21.05.2018 u 11:03

Bionic
Reading

Dječica princa Williama i Kate Middleton očekivano su na vjenčanju osvojila sve simpatije javnosti, a pritom je četverogodišnji princ George, kao i svaki puta dosad, bez cenzure nenadmašnim izrazima lica pokazao da mu nije baš sve po volji

Osim vjenčanice Meghan Markle, koja je bila u centru pažnje u subotu u Windsoru, pratili su se i preslatki djeveri i djeveruše koji su nosili cvijeće i pridržavali veo lijepoj mladenki. Među odabranim dječacima i djevojčicama koji su morali biti mlađi od sedam godina našli su se očekivano i nećaci princa Harryja, princ George i princeza Charlotte.

Budući nasljednici pokazali su se svijetu u svečanim opravicama, a četverogodišnji George nosio je crno odijelo, minijaturnu verziju konjičke uniforme britanske vojske kakvu su nosili i mladoženja Harry, ali i kum William.

  • +7
Princ George i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bilo je ovo ujedno prvi put da trećeg u redu za britansku krunu, princa Georgea vidimo u dugim hlačama. Prema tradiciji koja datira još iz 16. stoljeća, kojom su se radile razlike između klasa, dječaci do svoje osme godine nisu nosili duge hlače.

Istog se pravila posebno pridržava kraljevska obitelj, pa je prvo dijete princa Williama i Kate Middleton uvijek, bez obzira na godišnje doba, u bermudama. No vjenčanje je očito bila jedna od dozvoljenih iznimaka, iako, da se pitalo malenog, ne bi se s time složio.

Prema njegovim izrazima lica koje je pokazivao pri izlasku iz crkve, nakon jednosatnog obreda vjenčanja, George nije bio zadovoljan svojom odjećom. Sramežljivi mališan cijelo se vrijeme skrivao iza oca, princa Williama, a neki nagađaju kako mu je kruta uniforma smetala i nije mu bila udobna.

Inače, preslatki princ već nekoliko je puta osvojio svijet svojim mimikama i gestama. Kraljevski dječak, bez obzira na okolnosti, ne ustručava se pokazati kada nečime nije zadovoljan pa se na njegovu licu tijekom turneje Njemačkom i Poljskom prošle godine moglo vidjeti da mu je sve to skupa izuzetno naporno i dosadno.