DORA 2021

Glasovima žirija i publike Albina postala uvjerjivom pobjednicom Dore

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 13.02.2021 22:48
  • Objavljeno 13.02.2021 u 22:07
tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT screenshot

Novo, 22. izdanje Dore treći put zaredom održava se u dvorani Marino Cvetković u Opatiji. Izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije ove se godine odvijao bez publike i pod strogim epidemiološkim mjerama

Stručni ocjenjivački sud odabrao je 14 finalista koji su premijerno izveli svoje pjesme i svojim izvedbama pokušali osvojiti i žiri i publiku. Tročlani ocjenjivački sudovi nalazio se u HRT-ovim centrima (Pula, Čakovec i Varaždin, Split, Dubrovnik, Osijek, Šibenik i Knin, Zadar, Rijeka), u HRT-ovu Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, dok je publika glasala telefonski.

Voditeljice ovogodišnje Dore bile su Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić

UOČI GENERALNE PROBE

[FOTO] Izvođači Dore 2021. prošetali su crvenim tepihom u Opatiji

Pogledaj galeriju
61

Čast da otvori novo izdanje Dore pripala je bivšoj hrvatskoj predstavnici na Eurosongu,Nini Kraljić, koja se predstavila skladbom naziva 'Rijeka'. Pobjednica HRT-ovog showa 'The Voice' prema kladionicama slovila za jednog od glavnih favorita, no pobjedu je ponijela 22- godišnja pjevačica Albina s pjesmom 'Tick-Tock'.

ALBINA – Tick-Tock

Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

Nakon glazbenih točaka i tijekom glasanja žirija i publike, gledatelje pred malim ekranima zabavljala je bivša hrvatska predstavnica na Eurosongu 2002. godine, pjevačica Vesne Pisarović.

Podsjetimo, ona je tada u Tallinu, u Estoniji, s pjesmom 'Sasvim sigurna /Everything I Want' osvojila vrlo visoko 11. mjesto. Također, Vesna se na tom natjecanju predstavila i kao autorica: napisala je pjesmu 'In the Disco' s kojom je Bosna i Hercegovina na Eurosongu 2004. osvojila deveto mjesto.