DAŠA žUKOVA

Po prvi put bivša supruga Romana Abramoviča progovorila o majčinstvu i odgoju djece, ali i otkrila koliko je spretna u kuhinji

04.11.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Naslovnicu najnovijeg magazina Vogue, u izdanju za Rusiju, krasi ni manje ni više nego Daša Žukova. Ako vam je ime možda poznato, no niste sigurni gdje bi ga smjestili, reći ćemo vam da se radi o bivšoj supruzi Romana Abramoviča, koja je nakon razvoda sreću pronašla u zagrljaju grčkog nasljednika Stavrosa Niarchosa. Za njega se udala na raskošnom vjenčanju u švicarskim planinama, a prije nekoliko mjeseci dobili su i dijete

Iako je, u vrijeme dok je bila u braku s Romanom Abramovičem, svoju privatnost čuvala od javnosti, ne želeći otkriti baš nikakve detalje, pa se godinama nije znalo niti da su njih dvoje vezu odavno u tajnosti ozakonili, u drugom braku drži se sasvim druge politike.

Naime, nakon što se razvela od Abramoviča, Daša Žukova započela je novi život i to u New Yorku, gdje je postala članicom tamošnjeg najelitnijeg društva, posvetivši veliku pažnju umjetnosti. Kroz druženja po cijelom svijetu, upoznala je grčkog nasljednika Stavrosa Niarchosa, za kojeg se u međuvremenu udala i s kojim je dobila dijete.

Upravo o umjetnosti, poslu, ali i majčinstvu, Daša Žukova je progovorila za naslovnicu najnovijeg Vogue magazina, u izdanju za Rusiju. Kako je opisala novinarka, Daša je novinarsku ekipu ugostila u svom domu izvan Moskve, otkrivši joj kako je za nju vrijeme itekako važno. Kako ju je opisala novinarka, za nju uistinu vrijedi ona da i bez šminke lijepa Daša izgleda nevjerojatno.

‘Majčinstvo u 40-im u potpunosti se razlikuje od onog kada imaš 29. Prioriteti se promijene i shvatiš da je smisao života da više vremena provodiš s obitelji’, otkrila je Daša Žukova koja je u rodnu Rusiju stigla i ovoga puta sa suprugom Stavrosom Niarchosom, ali i njihovim sinčićem Philipom.

  • +6
Daša Žukova Izvor: Profimedia / Autor: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Posljednjih godina, Daša je svoj život u potpunosti prebacila u New York, no koliko god joj to mogućnosti dopuštaju, vraća se u Moskvu. Tamo će ponovno doći i 22. studenog za kada je najavljena rekonstrukcija unutar njezinog Garage Muzeja suvremene umjetnosti.

A osim što se raspričala upravo o tom svom poslovnom pothvatu, otkrila je i dijeliće svog privatnog života, priznavši kako u pandemiji koronavirusa nije napravila baš ništa da se popravi u kuhinji. ‘Ne, nisam naučila kako ispeći goveđa rebra s lisičarkama, ali sada bar znam kako se otvara frižider i priprema nešto jestivo od povrća’, priznala je Daša kroz smijeh, a potom je otkrila jesu li njezina starija djeca iz braka s Abramovičem, 11-godišnji Aaron i osmogodišnja Leia, zaljubljenici u umjetnost. ’Baš poput većine djece, ni oni ne vole odlaziti u muzeje. No, nekada ipak odu rado, dok ih drugi put moram natjerati’, otkrila je Daša Žukova i potom progovorila o čarima online škole.

‘Kućno je pravilo da preko vikenda mogu provesti 40 minuta na gadgetima - 20 minuta za razgovore s prijateljima i 20 minuta za igrice, a preko tjedna ta minutaža ovisi o postignućima.’

A iako je i sama vrlo uspješna, svoj Instagram profil ne koristi za pretjeranu samopromociju. ‘Ja uistinu volim Instagram i obožavam gledati fotografije svojih prijatelja. No, ja nisam takva. Možda i vidim priliku i snimim dobru fotografiju, no jednostavno zaboravim objaviti. Ako to ne napravim odmah, prošlo je sve…’