NIJE LAKO BITI VOJVOTKINJA

Po naredbi kraljice: Meghan Markle mora proći šest mjeseci intenzivnog učenja kraljevskog protokola

24.05.2018 u 13:07

Bionic
Reading

Udajom za princa Harryja Meghan Markle postala je vojvotkinja od Sussexa. No prije nego preuzme sve dužnosti koje obavlja jedna supruga britanskog princa, Meghan će morati proći strogi tečaj koji nalaže kraljica Elizabeta II

Britanski mediji pišu kako će Meghan Markle u narednih šest mjeseci prolaziti kroz posebnu obuku kako bi se što lakše uhodala u protokole kraljevske obitelji i naučila kako biti pravi član monarhije. Poduku će joj držati Samantha Cohen, 49-godišnja asistentica lorda Geidta, bivšeg glavnog tajnika kraljice Elizabete II.

Iako je Cohen dala ostavku i najavila svoj odlazak još u rujnu prošle godine, navodno je odlučila pomoći još u ovom projektu.

Naime, lord Geidt prošle je godine napustio palaču i svoje radno mjesto na kojem je bio punih 15 godina. Šuškalo se tada i kako su glavni razlozi odlaska loši odnosi s princem Charlesom i njegovim bratom, princem Andrewom.

U skladu s protokolom i radi dugogodišnje odanosti i Samantha je tada najavila svoj odlazak. Ipak, čini se kako je kraljica treba za jedan od najvažnijih zadataka otkako je na vlasti. Na Samanthi Cohen je sada da nauči pridošlicu, novopečenu suprugu princa Harryja sve o tituli vojvotkinje koju mora opravdati.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Meghan, rođena Amerikanka koja je odrastala u potpuno drugačijem okruženju od strogih stoljetnih pravila britanske aristokracije, pred sobom sada ima pune ruke posla. Učit će sve o pravilima ponašanja pri kraljevskim angažmanima, kojih ju u budućnosti čeka poprilično puno. Pravila nije malo, pa za produktivnu obuku treba nekoliko mjeseci.

  • +19
Prvo pojavljivanje Meghan Markle i princa Harryja nakon vjenčanja na vrtnoj zabavi princa Charlesa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/Pixsell

Nekih od nepisanih modnih pravila kraljice Elizabete, vojvotkinja Meghan već se počela pridržavati. Za svoje prvo javno pojavljivanje nakon vjenčanja 36-godišnjakinja se odjenula u skladu s propisima. Nosila je zatvorenu kombinaciju londonskog brenda Goat, uz najlonke, ali i šešir, koji se preporučuje za sve svečanije prigode. Isto tako, na noktima joj se mogla vidjeti svijetla nijansa jer su članicama kraljevstva zabranjene tamne i jarke nijanse.

Iako javnost nije imala prilike to vidjeti, na rođendanu princa Charlesa kasnije je održana i službena čajanka, jedno od učestalih događanja na engleskom dvoru. Kako bi se uklopila, Meghan je morala naučiti pravilno držati šalicu.

Šalica čaja drži se na poseban način i pod određenim kutom se uzima gutljaj po gutljaj. Pritom treba paziti i na položaj malog prsta i palca koji su ključni za pravilno držanje šalice.

Možda je samouvjerena Amerikanka do sada kršila brojna pravila kraljevske obitelji, no od sada kreće novo razdoblje u kojem će pokazati kako se ipak pokorila strogoj tradiciji.