O, LILIBET

Kraljica nije krila bijes, ali ni tugu zbog poteza Meghan i Harryja: 'Sada su mi i to oduzeli'

16.01.2024 u 09:11

Bionic
Reading

Prema najnovijoj knjizi o kraljevskoj obitelji stoji kako je kraljica bila strašno uznemirena odlukom princa Harryja i Meghan Markle da kćer nazovu Lilibet, po nadimku kojeg je nosila u mladosti i kako ju je od milja zvao njezin suprug, princ Philip

Pokojna kraljica nije imala nikakvih problema s time da njezine unuke i praunuke po rođenju dobiju, između ostalog, i njezino ime Elizabeta, koje se davalo njoj u čast. No, kada su princ Harry i Meghan Markle svoju kćer nazvali Lilibet, to joj je itekako zasmetalo.

Njihova odluka da se izdvoje od ostalih, i umjesto Elizabeta malenu nazovu Lilibet, nije se svidjela kraljici Elizabeti II, jer za nju je to ime, odnosno nadimak bio osobne prirode.

Bilo je dobro poznato da je nadimak Lilibet nastao u njezinoj mladosti, a tako su je zvali tek najbliži članovi obitelji i bliski prijatelji, a tako joj se obraćao i njezin suprug, princ Philip.

Kraljica se toliko iživcirala time da je svojim pomoćnicima rekla: 'Ne posjedujem palače, niti skupocjene slike i jedina stvar koju posjedujem je moje ime, a sada su mi i to oduzeli.'

male nježnosti

U inat glasinama: Nježni zagrljaji i šaputanja u javnosti princa Harryja i Meghan Markle

Pogledaj galeriju

Podsjetimo, najnovija biografija Roberta Hardmana pod nazivom 'Charles III: New King. New Court. The Inside Story', otkrila je kako je pokojna kraljica Elizabeta bila bijesna nakon javnog istupa vojvode vojvotkinje od Sussexa koji su ustvrdili kako im je ona dala blagoslov da svojoj kćerkici nadjenu ime Lilibet.

Tu tvrdnju iznio je jedan zaposlenik pokojne kraljice Elizabete II koji je, prisjećajući se tih dana, rekao kako nikada nije vidio kraljicu bijesnu kao u trenutku kada su Harry i Meghan javno izjavili kako nikada ne bi iskoristili njezin privatni nadimak da im ona nije bila u tome podrška.