ČUVENA DJEVOJČICA

Pjegicama osvojila svijet: Pogledajte kako izgleda i što danas radi glumica koja je utjelovila Pipi Dugu Čarapu

05.04.2018 u 09:58

Bionic
Reading

Kad se spomene taj vrckasti književni lik, odmah se pomisli na curicu s bakrenom kosom, pjegastim obrazima i velikim plavim očima. Simpatičnu Pippi Långstrump, miljenicu svih generacija utjelovila je švedska glumica Inger Nilsson koja uskoro slavi 59. rođendan

Pipi Dugu Čarapu, kreaciju švedske autorice Astrid Lindgren i jednu od najomiljenijih dječjih likova diljem svijeta, osmislila je zapravo Astridina kći Karin dok je bila bolesna. Šarmantnu Pipi koja se odmah uvukla svima pod kožu utjelovila je u filmskoj verziji i seriji švedska glumica Inger Nilsson.

Djevojčica koju pamte starije generacije danas izgleda sasvim drugačije. Ništa čudno budući da je od njezinog pojavljivanja na filmu i u serijalu 'Pipi Duga Čarapa' prošlo gotovo 5 desetljeća. Inger Nilsson i dalje ima onaj isti široki osmijeh i zaigrane plave oči.

Nakon uloga u seriji i tri nastavka filma 'Pipi Duga Čarapa', 2000. godine pojavila se u filmu 'Gripsholm', a od 2007. pojavljuje se seriji njemačkog ZDF-a, 'Der Kommissar und das Meer', u kojoj glumi patologinju Ewu. Sudjelovala je u reality emisiji Kändisdjungeln 2009. godine, u filmu 'The Here After' glumila je 2015., a trenutno je u postprodukciji horor film 'Black Circle' te švedskoj drami 'The Here After'.

Danas je zaposlena kao tajnica u Stokholmu, a tek s vremena na vrijeme prihvati koju manju ulogu. Živi običnim životom, udana je i majka dvoje djece.

Izvor: Društvene mreže
Inger Nilsson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia