Jedinstveni nastup talentirane GLAZBENICE

Pijanistica Matea Leko nastupila na 35. obljetnici rada Centra za rehabilitaciju Zagreb

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 29.11.2019 23:48
  • Objavljeno 29.11.2019 u 21:45
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Matea Leko je nastupila u sklopu obilježavanja 35. godine rada Centra za rehabilitaciju Zagreb čiji su djelatnici svakodnevno posvećeni predanom radu s djecom i mladima koji imaju poteškoće u razvoju

Jedna od najtalentiranijih hrvatskih pijanistica, Matea Leko, sudjelovala je na obilježavanju 35. obljetnice rada Centra za rehabilitaciju Zagreb u zagrebačkom hotelu Westin. Svoju dugogodišnju povezanost s Centrom Matea Leko je pokazala virtuoznim i ujedno emotivnim nastupom koji je oduševio prisutne.

Centar za rehabilitaciju Zagreb pruža podršku djeci i njihovim obiteljima kroz usluge rane intervencije, psihosocijalne podrške u obitelji i samoj podružnici, osnovnoškolski odgoj i obrazovanje, pomoć pri uključivanju u programe redovitog odgoja i obrazovanja te uslugu boravka. Programima je obuhvaćeno više od 220 djece.

'Iznimno mi je zadovoljstvo biti dio ove važne obljetnice! Djelatnici Centra za rehabilitaciju Zagreb rade posao koji je neizmjerno važan djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Kako je moj mlađi brat godinama bio štićenik Centra za rehabilitaciju Zagreb, iz prve ruke razumijem težinu i odgovornost njihovog posla, te ovom prilikom želim izraziti duboku zahvalnost ravnateljici, tetama i osoblju Centra za sve što čine za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju', izjavila je Matea Leko.

tportal

Mateu Leko je u nastupu pratila i mlada samoborska violinistica Jana Pelikan, a nastupili su i Zaprešić Boysi. Matea Leko je i ovim svojim nastupom potvrdila iznimnu posvećenost glazbi i pokazala da u svaku notu ugrađuje godine usavršavanja kako bi publici prenijela neprocjenjivu vrijednost glazbe u našim životima. CD-i s klasičnom glazbom koju izvodi Matea Leko prodavani tijekom simpozija, a sav prihod ide Centru za rehabilitaciju Zagreb.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svečano obilježavanje je nastavljeno simpozijem na kojem je predstavljena inicijativa za bolju skrb djece s teškoćama u razvoju u suradnji s Kliničkom dječjom bolnicom, podružnicom CRZ-a Sloboština, te University of the West of England u Bristolu i Bristol Royal Hospital for Children.

Stručno znanstveni simpozij pod nazivom 'Integrirane usluge kroz međusektorsku suradnju' odvija se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Zagreba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!