tom Hardy kao najopakiji antijunak

Pet brutalnih trenutaka zbog kojih generacije obožavatelja vole Venoma (i jedva čekaju film)

27.09.2018 u 06:44

Bionic
Reading

Otkada je nastao iz pera Todda McFarlinea 1988. godine, Venom je držao status jednog od najpopularnijih likova američkog stripa. Nije zato ni čudo to da fanovi diljem svijeta s nestrpljenjem iščekuju idući tjedan i film u kojem ga utjelovljuje nitko drugi nego Tom Hardy

Venom nije tipičan junak iz stripa, zapravo uopće nije junak. Brutalan vanzemaljac koji stvara simbiotičku vezu sa svojim (manje-više dobrovoljnim) žrtvama prvotno je nastao kao jedan od najopakijih protivnika Spidermanu. On mu je ujedno bio prvi zemaljski domaćin.

Od negativca je zbog svoje popularnosti uskoro postao antijunak, a uzimajući kaotičnu i destruktivnu narav samog lika, njegove su avanture bile prilično brutalne i krvave, čemu se mnogi fanovi nadaju i u filmu.

Izdvojili smo pet najbrutalnijih momenata koji se sigurno neće naći u (ovom) filmu, a koje obožavatelji lika i djela najviše vole:

5. Venom pojede vanzemaljca

Moćna svemirska rasa Skrull česti su antagonisti u Marvelovim stripovima (uskoro ćemo ih gledati i na velikom platnu) i nakon propalog pokušaja invazije na Zemlju u serijalu New Avengers iz 2008. godine prvi put susreću se s Venomom.

On i Norman Osborne (glavni negativac iz prvog filma o Spidermanu s Tobeyjem Maguireom) u potrazi su za djetetom Lukea Cagea i Jessice Jones (poznati po svojim serijama za Netflix) kojeg su oteli vanzemaljci. Kako bi saznali gdje se nalazi, uhvatili su nekoliko Skrulla i Venom je iskoristio zanimljivu taktiku za izvlačenje informacija – jednog je pojeo pred drugima. Ne treba napomenuti da je taktika bila uspješna. I da, stripovi su čudni.

4. Venom postaje dio Čuvara galaksije

Venom jest vanzemaljac, tako da nije čudno da koji put ima avanture u svemiru. Tako je po nalogu Avengersa postao pratnja Čuvarima (u tom periodu je posjedovao ratnog veterana koji je radio za američke tajne agencije) i njegov jedini posao bio je da promatra njihove aktivnosti.

Vidjevši priliku za bijeg, Venom se odvojio od svog domaćina i krenuo posjedovati svakog pojedinog člana Čuvara, šireći međuplanetarni kaos. Venom inače potencira najgore osobine svog domaćina i ako mislite da su Groot i Rocket slatki, niste vidjeli kakvi demoni mogu biti s malo Venoma u sebi.

3. Venom i Hulk postaju kečeri za UNICEF

Mnogi obožavatelji okreću očima na ovu epizodu, ali je svejedno vole zbog konteksta i ludosti. Nakon niza jakih potresa u San Franciscu početkom 90-ih godina prošlog stoljeća UNICEF i Marvel su se udružili kako bi napravili strip koji bi djeci trebao objasniti potrese i dati im osjećaj sigurnosti. Glavni junaci su čudnim nizom odluka postali Venom i Hulk jer je tadašnji domaćin Venomu bio istraživački novinar, a Hulk je zapravo genijalni znanstvenik.

Vrhunac stripa je kada se pojavljuju na nacionalnoj televiziji kao tim kečera koji izazivaju na borbu doktora Loše Vibracije (koji je bio zaslužan za potrese) i čak imaju svoju koreografiju. Jesmo napomenuli da su stripovi čudni?

2. Venom kao Tyrannosaurus rex

U jednom od nastavaka Old Man Logana (po čijem je predlošku nastao film 'Logan') Venom preuzme tijelo Tyrannosaurusa rexa (pročitaj zadnju rečenicu prošlog pasusa), kojime želi ubiti ostarjelog Wolverinea i slijepog Hawkeyja. Nećemo ništa više reći jer ne želimo spojlati strip.

Ovo je po mnogim fanovima najčudniji domaćin kojeg je Venom imao, ali se na toj tvrdnji lome koplja jer je u jednom trenutku bio spojen s Hulkom kojeg je opsjeo Ghost Rider (široj publici vjerojatno najpoznatiji po istoimenom filmu s Nicolasom Cageom) i tako su njih troje spojeni išli spasiti Las Vegas od nadirućih demona iz pakla.

1. Venom je prebio Supermana

Marvel i DC vrlo često imaju 'susrete' svojih junaka kako bi odmjerili snage i povećali prodaju. Tako je sredinom devedesetih Venom završio u Metropolisu, što Supermanu baš i nije bilo drago. Istom onom Supermanu koji zaustavlja asteroide golim rukama i vraća vrijeme vrteći se oko planeta. No čovjek od željeza nije bio dovoljno čvrst da izdrži Venomove batine.

Čak i uz pomoć Spidermana, Superman je ispao totalni šonjo pred Venomom, koji se njime razbacivao kao lutkom. Na kraju bi ga i sravnio sa zemljom da nisu iskoristili sonični top iz Ironmanova laboratorija.

Da bi DC dozvolio nekom Marvelovu liku da prebije Supermana, njihovu glavnu zvijezdu, taj lik mora biti dovoljno popularan da ne razbjesni obožavatelje čovjeka od željeza (prije Venoma to je neuspješno pokušao Hulk), što govori sve o statusu Venoma među fanovima superherojskih stripova.

Film 'Venom' se u kinima Cineplexx i CineStar te IMAX dvoranama počinje prikazivati 4. listopada i obožavatelji (mi, ako vam je slučajno promaklo kroz tekst) jedva čekaju vidjeti kako će ga odglumiti Tom Hardy.

Nakon uloga Banea i Mad Maxa, u kojima je premašio sva očekivanja, Hardy ima potpuno povjerenje zahtjevne publike da uzdigne lik kojeg je 'Spiderman 3' vrlo krivo interpretirao. I mi već imamo pripremljene kokice.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Continental filmom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.