'Autoportret u pjesmama'

Paul McCartney u novoj knjizi prisjeća se najpoznatijih pjesama koje je napisao

06.11.2021 u 11:12

Bionic
Reading

Od traženja inspiracije u autobusu, do pronalaženja naslova pjesama u snovima, Paul McCartney osvrće se na svoj život u novoj knjizi u kojoj se prisjeća nekih od najpoznatijih pjesama na svijetu koje je napisao

Opisana kao 'autoportret u 154 pjesme', 'Stihovi: 1956 do danas' proteže se kroz McCartneyevih osam desetljeća kantautorstva - u tinejdžerskim danima, kao člana Beatlesa i s rock bendom Wings, kao i tijekom uspješne solo karijere.

Objavljena ovaj tjedan, knjiga u dva toma sastavljena je abecednim redom, sa stihovima poput 'Hey Jude', 'A Hard Day's Nigh' i 'Penny Lane'.

'Jednom kad bih završio pjesmu, bila bi objavljena u svijet, tako da nisam brinuo što će se s njom dogoditi', rekao je McCartney u petak na događaju povodom objave knjige.

'Pomirio sam se s tim da neće svatko razumjeti moje značenje, nego da će upisati svoje značenje i to je nešto što morate prihvatiti.'

U knjizi su uvelike prisutni i pokojni John Lennon, s kojim je McCartney pisao pjesme, kao i njegova prva supruga Linda McCartney koja je umrla 1998. godine.

Paul McCartney Izvor: Profimedia / Autor: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia