KRV, ZNOJ I LEGENDARNI UDARCI

Pamtite li nekad popularnog 'Američkog nindžu'? Danas izgleda odlično za svoje godine

15.01.2019 u 12:10

Bionic
Reading

Premda nikad nije stekao status Ramba, a ni kritike ga nisu mazile, mnogi će se rado sjetiti ovog filmskog klasika osamdesetih i Michaela Dudikoffa kao zvijezde niskobudžetnog hita 'Američki nindža'. Nastavio se baviti glumom, a i danas je aktivan. Evo što još radi

Osamdesete su bile vrijeme povećanih filmskih budžeta, sazrijevanja blokbastera, vrijeme supernauljenih, mišićavih heroja poput Jean-Claudea Van Dammea, Chucka Norrisa, Dolfa Lundgrena i Silvestera Stallonea, ali i Michaela Dudikoffa.

Premda je naslovna uloga bivšeg kažnjenika Joea Armstronga, koji se pridružio vojci kako bi izbjegao zatvor završivši u američkoj bazi u jugoistočnoj Aziji, u početku bila predviđena za Chucka Norrisa, na kraju ju je odigrao Dudikoff. Prije početka snimanja nije poznavao gotovo nijedan borilački pokret.

No zahvaljujući odličnom poslu Mikea Stonea, koreografa borilačkih vještina, glavni junak, kao i ostali likovi, djeluje poput pravih poznavatelja ninjutsua. Danas to djeluje kao jeftina zabava, ali taj film, kao i mnogi drugi u tom vremenu, krasila je nepretencioznost. 'Američki nindža' postao je pravi kult te je dobio čak četiri nastavka.

Izvor: Društvene mreže

Prije filmske karijere studirao je psihologiju na koledžu kad ga je ugledao modni agent i ohrabrio da se okuša kao maneken.

Iako ćemo ga zauvijek pamtiti po ulozi u 'Američkom nindži' i još dva nastavka u kojima je igrao, svoju karijeru je uspješno nastavio i nakon tog akcijskog hita, brojeći vrsne nastupe u filmovima 90-ih. Nakon borilačkih vještina prebacio se na strojnicu M16 i rešetanje cijelih vojski u 'Osvetničkoj sili', 'Vodniku' i 'Rijeci smrti'. Nakon toga je potpuno nestao i napravio pauzu. Glumačkoj karijeri vratio se prije nekoliko godina.

View this post on Instagram

#happyfathersday to all you dads out there 🌟

A post shared by Michael Dudikoff (@michaeldudikoff) on

'Volim glumu, puno je tu zabave, a i volim isprobavati različite stvari. To je ono što je lijepo - biti u poslu koji ti se sviđa, a s godinama vaša iskustva postaju plodna. Sve što radite u svom životu pomaže vam kao glumcu. Životna iskustva pomažu da se pripremite za uloge. A moja životna iskustva bila su bogata, bilo je fantastično. Sretnik sam', izjavio je Dudikoff.

Danas ima 64 godine i mora se priznati da izgleda dobro za svoje godine. Živi mirno s obitelji i nekoliko pasa, a u slobodno vrijeme bavi se surfanjem i jahanjem.

  • +2
Michael Dudikoff Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: KH1/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.