ŽELE SE OSIGURATI

Palača u najvećoj tajnosti zadala posljednji udarac princu Harryju i princu Andrewu

24.01.2024 u 13:00

Bionic
Reading

Buckinghamska palača poduzela je skrivene poteze, a sve kako bi osigurala da princ Andrew i princ Harry nikada ne dođu u priliku da u bilo kojoj prilici na neko događanje stignu kao zamjena kralju Charlesu

U jeku zdravstvenih problema koje su zadesile britansku kraljevsku obitelj, a zbog čega je trenutno na raspolaganju ostao malen broj aktivnih radnih članova iste, iz Palače su se odlučili na drastičan potez, a koji su odradili u najvećoj tajnosti.

Budući da će ovog tjedna u londonskoj bolnici odraditi zahvat povezan uz njegovu povećanu prostatu, kralj Charles III morao je ostaviti kraljevstvo u rukama osoba od povjerenja, prvenstveno supruge, kraljice Camille, ali i sestre, najradišnijeg člana obitelji, princeze Anne te brata, princa Edwarda i šogorice Sophie.

Od pomoći pretjerane neće biti njegov sin princ William koji je fokusiran na što brže ozdravljenje Kate Middleton, koja je također podvrgnuta operativnom zahvatu.

Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

A kako bi bio siguran da svojih pet minuta sada neće iskoristiti odavno nepoželjni članovi kraljevske obitelji, Charles se na vrijeme osigurao. Kako je okriveno, palača je u najvećoj tajnoći odradila sve što je u njihovoj nadležnosti, a kako bi takvo što bilo spriječeno.

Riječ je o tihoj smjeni princa Harryja i princa Andrewa s mjesta državnih savjetnika, koja je odrađena još 21. studenog 2022., no o svemu se doznalo tek sada. Ta izmjena 'pogodila' je i princezu Anne i princa Edwarda koji su doživotno imenovani državnim savjetnicima umjesto Harryja i Andrewa, a to ostaje i u slučaju da Charles umre prije njih i krunu preuzme princ William.

MILJENICA NACIJE

Buduća kraljica slavi 42. rođendan; evo kako se Kate Middleton mijenjala kroz godine

Pogledaj galeriju

Inače, titulu državnog savjetnika dobija suprug ili supruga monarha, u ovom slučaju Camilla, te prve četiri osobe u nasljednoj liniji starije od 21 godine. Njih se može pozvati da pomognu u upravljanju monarhijom ako je to zbog nečega potrebno, poput privremene neposobnosti ili monarhove odsutnosti iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Po tome su Charlesovi državni savjetnici trebali biti William, Harry, Andrew i Beatrice, no o njoj se uopće nije ni razmatralo budući da nije radni član kraljevske obitelji. Nakon što su tri od četiri osobe poništene da služe kao državni savjetnici, dodani su Anne i Edward..