S ROSE HANBURY

Palača je očajnički željela zaustaviti glasine da je princ William varao Kate Middleton

05.12.2023 u 15:23

Bionic
Reading

Nova knjiga Omida Scobieja iznijela je teške optužbe na račun kraljevske obitelji, otkrivši kako su iz Kensingtonske palače napravili sve korake koje su mogli kako bi utišali glasine o navodnoj prevari princa Williama. Prema Scobiejevim pričama, William je Kate Middleton varao s dugogodišnjom prijateljicom Rose Hanbury

Posljednja knjiga Omida Scobieja 'Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival' napravila je pravu pomutnju među članovima kraljevske obitelji, otkrivajući dobro čuvane tajne. Jesu li dijelovi koji su procurili u javnost istiniti ili ne, to je manje važno, jer publicitet koji je Scobie dobio za knjigu i pozornost medija čini to sasvim nevažnim.

A nakon što je 'sasvim neplanirano' otkrio i prozvao kralja Charlesa III i Kate Middleton kao glavne rasiste obitelji, sada tvrdi kako je jedan od glavnih ljudi u Kensingtonskoj palači, tajnik za tisak Christian Jones, navodno u nekoliko navrata pokušao natjerati britanski Sun da prestanu kopati po priči da je princ William navodno prevario Kate Middleton sa dugogodišnjom prijateljicom.

Rose Hanbury Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey/Shutterstock / Avalon / Profimedia

'Christian je bio toliko očajan u naumu da zaustavi glasine da mu je to postala misija', otkrio je navodno Scobieju bivši zaposlenik palače. Uz to je dodao kako je Jones jasno rekao da ga sve to jako opterećuje te je na kraju novinaru Suna obećao druge vijesti vezane uz kraljevsku obitelj, a samo kako bi odustao od istraživanja glasina.

SVE POD KATEINIM BUDNIM OKOM

Ovakvoj srdačnosti princa Williama nitko se nije nadao, a najmanje švedska princeza

Pogledaj galeriju

Scobie dalje piše kako je u lipnju 2019. Sun 'iznenada povukao novinara' s te priče, te da mu je dvorjanin na visokom položaju rekao da je 'Christian pomogao da se sve to završi'. Nakon toga je, kaže, tabloid preusmjerio svoj fokuz na 'niz otkrivajućih priča' o princu Harryju i Meghan Markle.

Omid Scobie je u svojoj posljednjoj izjavi za Entertainment Tonight rekao kako je bio jako oprezan s pričama da je princ William varao Kate Middleton, u trenutku kada je bila trudna s njihovim trećim djetetom, s Rose Hanbury, kao i da se prijateljstvo princeze od Walesa s Rose i njezinim suprugom nakon toga ohladilo.