U NOVOJ KNJIZI

Kate Middleton na udaru kritika: 'Ona je kraljevska verzija stepfordskih supruga'

27.11.2023 u 18:17

Bionic
Reading

Poznati britanski novinar obrušio se na Kate Middleton, tvrdeći da ju je pokojna kraljica voljela jer ju je bilo moguće trenirati, što nije bio slučaj sa 'snažnom' princezom Dianom

Jedno od poglavlja u svojoj novoj knjizi 'Endgame', britanski novinar i autor Omid Scobie posvetio je budućoj britanskoj kraljici. Kako ističe, Kate se 'zalaže za probleme mentalnog zdravlja', a ignorirala je Meghanine 'vapaje za pomoć', nazvavši ju 'hladnom' i tvrdeći da 'nije bila zainteresirana za postajanje prijateljicom sa svojom šogoricom'.

Princezu od Walesa također naziva 'kraljevskom verzijom stepfordskih supruga' i 'posljednjom sjajnom stvari u monarhiji za mnoge godine koje dolaze'. Isto tako tvrdi da je njezino radno opterećenje manje u odnosu na ostale starije članove kraljevske obitelji - što je, kaže, čini 'tehnički honorarnim kraljevskim radnikom'.

Poznat po svom simpatičnom izvještavanju o Harryju i Meghan, Scobie je dodao da Kate nije poznata po 'liderstvu i otvorenoj prirodi' poput Meghan, koja je bila 'još jedan svjetlucavi ukras u kraljevskom obiteljskom stablu' prije odustupanja s dužnosti.

  • +11
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: CHELSEA LAUREN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / LISA O'CONNOR / AFP /

To je, prema Scobiejevu sjećanju, značilo da je izvještavanje o Meghaninim angažmanima tijekom njezina kratkog vremena kao zaposlene članice kraljevske obitelji bilo 'puno manje o modnim odabirima, a više o njezinu poslu ili ulozi u kraljevskoj obitelji'.

Scobie također tvrdi da Kate 'ne planira povećati svoj posao narednih 10 do 15 godina', ili barem dok njezina djeca ne postanu punoljetna, zbog čega je, kako tvrdi, zaradila nadimak 'Katie Keen'.

  • +6
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Način života britanske miljenice nešto je o čemu većina roditelja može 'samo sanjati', tvrdi britanski novinar, dodajući da su se pomoćnici palače bojali natjerati je da učini bilo što što bi joj moglo 'činiti neugodu' prije odlaska kraljice Elizabete.

'Izvori su rekli da je Kate i dalje 'laserski usredotočena' na svoju dužnost prvo prema obitelji, a zatim prema kruni', piše.