CAROLE I MICHAEL MIDDLETON

Ovome se nisu nadali: Roditelje Kate Middleton zadesili novi problemi

04.04.2024 u 10:33

Bionic
Reading

Iako bi trenutno trebali biti fokusirani na ozdravljenje svoje najstarije kćeri Kate Middleton, kojoj je dijagnosticiran karcinom, Carole i Michaela Middletona muče i poslovni problemi i to s tvrtkom zahvaljujući kojoj su stekli svoje bogatstvo

U obitelji Middleton problemi se samo nižu. Nakon što su početkom ove godine doznali da njihova najstarija kći, Kate Middleton, ima karcinom, zbog čega se podvrgnula i preventivnoj kemoterapiji, novi udarac zadan im je na poslovnom planu.

Tvrtka Party Pieces, koju su osnovali davne 1987. i zahvaljujući kojoj su i stekli svoje bogatstvo, zadaje im probleme. Naime, tijekom pandemije koronavirusa poslovanje je krenulo nizbrdo, dugovi su se nagomilali, zbog čega je Carole Middleton donijela odluku riješiti se iste.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Middletonovi su tvrtku 'prepustili' Interpath Advisoryju, stručnjacima za restrukturiranje koji su trebali riješiti nesolventnost poduzeća, no, doživjeli su neuspjeh te nisu u mogućnosti pokriti sve troškove nadoknade jer rastući iznos premašuje 260 tisuća funti.

Prema pisanju Timesa, tvrtka je otkrila da je 'realizacija sredstava Party Piecesa bila nedostatna za pokrivanje troškova vremena savjetnika od 268 928 funti', što znači da Interpathov tim nije mogao nadoknaditi ukupne naknade za rad stručnjacima za restrukturiranje, koji su naplaćivali oko 566 funti po satu.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Dug vjerovnicima iznosi otprilike 2,6 milijuna funti te su oni već upozoreni da je malo vjerojatno da će svoj novac dobiti nazad.

Inače, u obiteljskoj tvrtki Party Pieces radila je i sama Kate Middleton prije udaje za princa Williama i to kao voditelj cijelog projekta, a posao je ostavila 2011. uoči kraljevskog vjenčanja.