GLEDATELJI IZNENAĐENI

Ovo je novo ruho HRT-ovih emisija ‘Dobro jutro, Hrvatska’ i ‘Dobar dan, Hrvatska’

16.09.2019 u 18:59

Bionic
Reading

Današnje izdanje emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' iznenadilo je gledatelje svojim novim ruhom. Uz novi izgled, studio je zasjao u toplim bojama, a gledatelje su na početku HRT-ove jesenske sheme pozdravili Zlata Muck i Davor Meštrović, dok će svoj voditeljski debi u utorak uz Meštrovića imati Maja Ciglenečki

'Uzbuđena sam i sretna, jer sam dobila povjerenje urednice Ane Milić i ovu sjajnu priliku – jutra provoditi u HTV-ovom studiju, uz ove divne ljude, od voditelja, do svih kolega iza kamera, koji su dio emisije, uz koju sam se i ja budila još kao dijete', rekla je Maja Ciglenečki.

'Dobro jutro uz svoje standardne rubrike koje nudimo svakoga dana, osvježeno je i jednom novom rubrikom: ‘Svi smo mi potrošači’ iza koje stoji HTV-ova urednica Zrinka Štimac, bivša voditeljica emisije Dobar dan, Hrvatska', sa zadovoljstvom nam ističe glavna urednica Ana Milić, kojoj se u svakodnevnom ranojutarnjem poslu pridružuju i izvršne urednice Larisa Banek i Danijela Grgić.

Larisa Banek, također urednički potpisuje i emisiju 'Dobar dan, Hrvatska':

'Tema je uistinu u izobilju i svaki je dan poseban izazov u mozaičnom programu – no, izuzev novog studija, gledateljima nudimo svakoga dana – rubriku – kako bi ‘dan’ bio ne ‘dobar’ već ‘najbolji mogući’. Tako ponedjeljkom jezične savjete dijeli Marko Alerić, svakog drugog utorka Milan Košuta nam savjetuje kako se nositi sa životnim izazovima, dok i srijedom imamo jezične savjete, ali s Nives Opačić, dok je četvrtak dan rezerviran za lov na antikvitete s našim kultnim Jurom Gašparcem, a petak zaokružujemo filmskim temama s Danijelom Rafaelićem.'

Sutrašnji dan s nestrpljenjem iščekuje i Dubravka Žiljak – koja će nakon 25 novinarskih godina na Hrvatskoj radioteleviziji - prvi put stati pred kamere kao voditeljica emisije:

'Uspješno sam sve ove godine, od 1994., izbjegavala voditeljske angažmane, no ipak sam posustala na upit urednice Ane Milić, a zahvaljujući našoj divnoj Službi za jezik i govor, fonetičarkama Višnji Modrić, Vedrani Magjarević i Kseniji Krajačić te njihovoj dobroj pripremi, više ne vidim razloga da moj angažman ne bude dobar. Svakako je uzbudljivo jer je novo iskustvo, nakon toliko reportaža s terena, ući u studio i privikavati se na više kamera, zašto ne probati?'

Majka svježe upisane gimnazijalke (1. razred, V. gimnazija) izuzetno se veseli i školskim temama, a kako živi u Zagorju i često je na biciklu – priznaje: 'Vesele me sve teme koje slijede u studiju na tu temu, a s radošću ću ih primijenjivati na svoja dva kotača.'

Potpora u studiju prvoga dana voditeljskog angažmana u emisiji Dobar dan, Hrvatska bit će joj - suvoditelj Leon Čuljak, a kolega Davor Meštrović, priznaje, dao joj je najbolji savjet: ‘’Neka ti Bog pomogne!’’ (smijeh).

'Ovo je još jedna sezona, koju naši timovi, novinari, urednici, i svi oni iza kamera, pripremaju s neopisivom radošću – i jedva smo dočekali početak jesenske sheme te evo s nekoliko noviteta razveselili gledatelje, što se trudimo činiti svakoga jutra', zaokružio je Davor Meštrović prvi ponedjeljak dviju emisija u novom ruhu.

Za izgled voditelja u obje emisije brine HRT-ova kostimografkinja Vesna Šipušić Buljan.

'Voditelje smo osvježili bojama jeseni, s time da smo se naročito zadržali na detaljima crvene boje. 'Dobro jutro, Hrvatska' je oduvijek ležernija emisija, stoga smo si dali i oduška - kada je riječ o veselju, dok je 'Dobar dan, Hrvatska' emisija ozbiljnijeg tona, stoga su takve nijanse, te smo dužni i odabiru odjeće tako pristupiti, a vjerujemo kako će sve te novitete pozdraviti naši gledatelji', rekla je Šipušić Buljan.