U JEDNOM BUTIKU

Ovako je prije 35 godina počela ljubavna priča Leonarde Lončar i Zvonimira Bobana

30.01.2024 u 14:35

Bionic
Reading

Današnja vijest kako su nakon tri godine odvojenog života Leonarda Lončar i Zvonimir Boban odlučili svojoj ljubavi dati novu šansu iznenadila je sve, jer nakon svega što su prošli i kako su 2021. okončali brak nikome nije bilo ni na pameti da će se takvo što dogoditi

'Lea i ja smo se razišli i živimo odvojeno. Nastaviti ćemo zajednički voditi brigu o našoj djeci u skladu i u velikom poštovanju koje imamo jedan prema drugom. Nadam se da će ljudi shvatiti delikatnost ove odluke i dopustiti da i djeca i mi prođemo kroz ove teške trenutke na najmanje bolan način. Više se nećemo očitovati o ovoj temi za koju smo mislili da nikada neće doći u naš život', izjavio je prije tri godine za Večernji list Zvonimir Boban.

Ta vijest odjeknula je u svibnju 2021. u hrvatskim medijima, ostavivši sve bez riječi. Leonarda Lončar i Zvonimir Boban bili su jedan od najskladnijih domaćih parova, koji su svoj privatni život čuvali od znatiželjne javnosti, zbog čega nitko nije mogao niti pretpostaviti da nešto u njihovom odnosu ne štima.

Leonarda Lončar i Zvonimir Boban Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tri godine kasnije, priča je dobila sretan završetak, jer su Lea i Zvone odlučili svojoj ljubavi dati još jednu šansu, želeći i da njihova djeca odrastaju u sretnoj obitelji. Najljepšu vijest Leonarda Lončar potvrdila je za Story, rekavši: 'Istina je, Zvone i ja opet smo zajedno, jako smo sretni.'

Njihova ljubavna priča uistinu nije mogla dobiti ljepši kraj, osobito nakon ovog izazova odvojenog života. Podsjetimo se kako je sve uopće započelo 1989. godine, kada su se upoznali u jednom zagrebačkom butiku gdje je Leonarda bila prodavačica, a Zvonimir je došao kupiti sako.

'PROGLEDAJ SRCEM'

[FOTO] Leonarda Lončar i Nina Badrić nisu željele propustiti duhovni spektakl na Maksimiru

Pogledaj galeriju

Očaran njezinom ljepotom, nije joj imao hrabrosti prići. Umjesto toga, danima se vraćao u butik pod izlikom da mu sako nije dobar pa ga je mijenjao. Kada je konačno sakupio hrabrosti, nakon niza isprobanih sakoa, Zvone je Leu pozvao na spoj. Boban je tada već bio uspješan nogometaš Dinama, dok se Leonarda bavila manekenstvom. Zbog ljubavi, pristala je nakon dvije godine veze otići s njim u Milano, gdje je on potpisao desetogodišnji ugovor s AC Milanom.

Vjenčali su se 10. prosinca 1993. u milanskom matičnom uredu, nakon čega se slavlje nastavilo u jednom otmjenom talijanskom restoranu. Godinu kasnije, u lipnju 1994., organizirali su raskošno vjenčanje u zagrebačkoj crkvi Sv. Marka, gdje je Leonarda blistala u vjenčanici talijanskog dizajnera Lorenza Rive. Za kumu je odabrala Mirelu Šimunić, dok je Bobanu kum bio Igor Maksimilijanović.

pohrlili u kazalište

Ležerna Leonarda Lončar, strogo elegantna Jadranka Sloković i Jelena Veljača u pratnji supruga: Pogledajte tko je sve od poznatih bio na premijeri 'Zagrepčanke'

Pogledaj galeriju

Prvo dijete, kćer Mariju, posvojili su 1997. godine i nikada nisu krili koliko su sretni zbog toga što im je ona pomogla da se ostvare kao roditelji. 'Lea i ja zavjetovali smo se u Međugorju da ćemo djevojčici, ako je ikada budemo imali, dati ime Marija. Marija je majka svih nas, to je ime uzvišeno i sveto, naše je, tako se zove i moja majka, ono u sebi sadržava svetost, religioznost, tradiciju, povijest, svu moju i Leinu ljubav. Sve nas veže uz našu Mariju', govorio je tada Boban, dok je Leonarda otkrila kako Marija, baš poput nje, stalno lutkama navlači krpice i da se voli odijevati kao da u svemu oponaša svoju mamu.

Želja za djecom, osobito biološkom, bila je velika, no ista im se nije ostvarivala. Zbog toga su donijeli odluku da još jednom djetetu pruže dom. Pet godina nakon Marije posvojili su Gabriela i sve se nekako posložilo. Boban je proglašen najboljim stranim igračem u povijesti kluba, bio je kapetan hrvatske reprezentacije koja se sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj vratila s broncom oko vrata, Leonarda je u Milanu otvorila butik s vlastitim potpisom.

DAN NARCISA

Poznate dame pohrlile na Cvjetni trg: Lana Jurčević, Martina Dalić, ali i jedna političarka koju nismo dugo vidjeli nisu odbile ovaj poziv

Pogledaj galeriju

2007. odlučili su se na posvojenje blizanaca, Marte i Rafaela, a onda je na 15. godišnjicu braka, 2008. godine, Leonarda saznala najljepšu moguću vijest - da je trudna. U 41. godini, nakon 17 godina čekanja, Leonarda i Zvonimir Boban dobili su biološko dijete, kćerkicu kojoj su dali ime Ruža.

Leonarda je uvijek isticala kako su za nju sva njihova djeca jednaka, a o tajni njihovog skladnog braka, jednom je rekla: 'Bog svakoga jednom pogladi po glavi, samo treba znati biti strpljiv. Volimo se i sretni smo. Za mene je sreća u povezanosti, otvorenosti, miru i bliskosti. Trudim se biti prisutna. Nastojim biti što više uz njih. Trudim se biti što bolja mama. Zvone je tradicionalan i to je u redu jer sam i ja takva. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali u braku se mora znati tko je muško, a tko žensko. I dalje sama izlazim s prijateljicama, idem na more, putovanja, ali ne zapostavljam muža i obitelj. I on odlazi sam sa svojim društvom na jedrenje.'

ZAJEDNO NA ŠPICI

U društvu svojih prekrasnih kćeri: Leonarda Lončar nije mogla proći nezamijećeno u pravom proljetnom stajlingu

Pogledaj galeriju

Nakon što su objavili da se razvode, Leonarda je s djecom nastavila živjeti u Zagrebu, ali uvijek je isticala kako joj je Zvone i dalje najveća podrška u svemu. U listopadu 2023. najbolje je opisala njihov odnos, nazvavši ga i dalje - 'mužem'.

Tada je na pitanje u kakvim je odnosima danas s bivšim suprugom Leonarda iskreno odgovorila: 'S mojim mužem? U divnim odnosima! Divnim, divnim, divnim! Što se tiče i sa djecom...to smo sve skupa uklopili u jednu jako lijepu obiteljsku situaciju. Mislim da je to primarna stvar!'